HMKI

2021.11.24. 15:00

Tűzvédelmi ismeretekről kérdezhetnek a katasztrófavédelmi fórumon

Társasházak napja címmel tartanak online konzultációt a katasztrófavédelmi kirendeltségek november 24. és 26. között.

M. H.

A fórum elsődleges célja, hogy a lakóközösségek széles körű tájékoztatást kapjanak a lakóépületekben követendő tűzmegelőzési szabályokról, valamint a társasházak hatósági ellenőrzéseinek a tapasztalatairól.

Ezúttal a világhálón, illetve telefonon keresztül tehetik fel kérdéseiket az érdeklődők azzal kapcsolatban, hogy milyen tűzmegelőzési szabályok vonatkoznak a közvetlen lakókörnyezetükre, hogyan erősíthetik minél jobban a környezetük biztonságát. A háromnapos fórumon a kirendeltségek nagy hangsúlyt fektetnek az Országos Tűzvédelmi Szabályzat előírásainak megismertetésére is.

A rendezvénysorozat kiemelten foglalkozik a kémények használatára és a gázkészülékek felülvizsgálatára érvényes szabályokkal, a lakásokon belüli villamos berendezések ellenőrzésének fontosságával, a tárolási előírásokkal, a napelemrendszerek kivitelezésével, a kéményseprőipari tevékenységgel kapcsolatos tudnivalókkal és a helyi sajátosságokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!