kormányzati támogatás

2021.05.21. 11:00

Megelőzik a viharkárokat Észak-Hevesen

Sirokban a Belügyminisztérium támogatásával állítják helyre a hirtelen lezúduló csapadék okozta károkat.

B. K.

A régi árkokat betonelemekkel bélelik ki, ezenfelül támfalakat erősítenek meg, és egyes helyeken a közút hibáit is kijavítják. A jelenleg is zajló beruházás a Liget, a Borics Pál, a Nyírjes és a Petőfi Sándor utat érinti.

Bükkszéken is javában zajlik a településhez közeli egyik víztározó kotrása, takarítása. A cél nemcsak az, hogy helyreállítsák a károkat, de szeretnék mindkét településen megelőzni az évről évre ismétlődő természeti csapások következményeit. Ehhez meg kell erősíteni a védműveket, s kiépíteni a csapadékvíz-elvezetéséhez szükséges eszközöket.

Utoljára tavaly júniusban számoltunk be arról, hogy a térségben több településen is óriási károkat okozott a hirtelen lezúduló, hatalmas mennyiségű csapadék. A fenti két községben az összegyűlt víz házakba, pincékbe, garázsokba folyt be, a vízfolyások megáradtak, visszaduzzadtak, továbbá a hegyekről lezúduló nagy áradat törmeléket hordott az utakra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!