évforduló

2021.09.10. 09:00

Mintaintézménnyé vált a Bélapátfalvai Idősek Otthona

Fennállásának harmincötödik évfordulóját ünnepelte a szeptember óta Bélapátfalvai Idősek Otthona és Támogatott Lakhatás, a korábbi fogyatékosok otthona.

T. B.

Dr. Simon Attila István, az Emmi szociális ügyekért felelős helyettes államtitkára a szerdai ünnepségen két mérföldkövet emelt ki a mintaintézmény 35 évéből: amikor 1986-ban megnyitotta kapuit az otthon, s amikor 2016-ban önállóbb életet kezdhettek a fogyatékkal élők.

Horváth László országgyűlési képviselő köszönetet mondott a dolgozóknak a munkáért, Tóth Erzsébet, az intézmény igazgatója pedig történeti áttekintést adott. A legalább 35 éve ott dolgozók közül Hudákné Sas Judit emlékezett vissza, s Bálintné Marton Erikával, Ferencz Istvánnal, Patkó Máriával és Vass Zoltánnéval együtt emlékplakettet vehetett át Sinka Zsolttól, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Heves Megyei Kirendeltségének igazgatójától. Az intézmény díszoklevelet kapott.

A műsorban föllépett Báder Ernő és zenekara, az idősek otthona kórusa, valamint St. Martin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!