Rövidhírek

2021.08.02. 11:00

Népszerű volt az Egri Bikavér Ünnep

S. S.

Vasárnap hajnalig tartó szórakoztató színpadi programokkal ért véget az Érsekkertben a jubileumi, XXV. Egri Bikavér Ünnep.

Mint hírül adtuk, a rendezvény hivatalos megnyitóját megtisztelte az agrárminiszter is. Nagy István – amellett, hogy fontos bejelentéseket tett a borászoknak megítélt támogatásról –, személyesen adott át különböző díjakat. Egyebek között az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsának díszoklevelét Bíró Attilának, az olimpiai bronzérmes magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitányának. Az Év szőlőtermelője Nagy Balázs, bortermelője Patai István lett.

Számos kihirdetett díj között a legjobb klasszikus bikavérnek járó is, ezt a címet a Stumpf Pincészet 2016-os évjáratú bora érdemelte ki. Superior kategóriában a Kőporos Borászat 2016-os bikavére lett a díjazott. Szombaton este avatták az Egri Bikavér Lovagrend új borlovagjait: Balázs Andrást, Darvas Rolandot, Lamport Józsefet és Viniczai Sándort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!