kánikula

2021.07.18. 13:00

Nincs veszélyben a hatvani vízkészlet

A szakemberek szerint kánikulában kerülni kell a pazarlást.

T. O.

A kánikula miatt számos településen gondot okoz a vízkészlet mennyisége. Az elmúlt hetek nagy forróságai a Zagyva-parti városban is növelték a vízhasználatot, csaknem 100–120 ezer köbméter volt a havi fogyasztás. A Heves Megyei Vízmű Zrt. Hatvani Üzemegységnél felkészültek a nyári időszakra, így nem okozott gondot a nagyobb igénybevétel.

– A vízbázisnál, valamint a kutak hozamával nincs probléma, a megnövekedett kánikulai terhelést is ­megfelelően bírják.

A csúcsigényre ­való felkészülés már a tavaszi időszakban megtörtént – ­közölte Schurina Ottó, a hatvani üzemegység műszaki veze­tője.

A város vízellátása kétoldali betáplálással működik, mégpedig a Kisfaludy út végén lévő vízbázisból, valamint a 21-es főút mentén lévő regionális vízműből. Habár jelenleg nem kell attól tartani, hogy bármi gond merül fel, a szakemberek arra kérik a lakosságot, hogy lehetőség szerint ne pazaroljanak, az öntözéshez, medencefeltöltéshez ne az ivóvizet használják. A várost díszítő virágok locsolása is fúrt kútból valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!