segítség

2021.06.08. 17:00

Ötszáz fiatal juthat idén támogatott munkához Heves megyében

Félezer 16–25 év közötti, nappali tagozatos tanuló vállalhat nyári munkát júliusban és augusztusban megyénkben.

S. S.

A Heves Megyei Kormányhivatal tájékoztatása szerint a program megvalósításához a kormány több mint 62 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít Hevesben. Országosan hárommilliárd forintot fordítanak e célra, ami 25 ezer fiatal foglalkoztatásához járulhat hozzá. Ezzel a kormány 2013 óta több mint 20 milliárd forintot szánt 210 ezer középiskolás és egyetemista vakációs munkavégzésének támogatására.

A diákok júliusban és augusztusban vállalhatnak munkát az önkormányzatoknál, a mezőgazdaságban, illetve a turizmus és vendéglátás területén. Előbbinél legfeljebb napi 6 órában, utóbbinál akár napi 8 órában is dolgozhatnak. A támogatás alapja mindkét területen a minimálbér illetve a garantált bérminimum. Az önkormányzati diákmunkánál a diákok teljes havi munkabérét fizeti az állam. Máshol a munkabér 75 százaléka fedezhető a központi forrásból.

A diákok a járási hivatalokban kérhetik nyilvántartásba vételüket június 15-től. A munkáltatók a tervezett foglalkoztatás kezdetét megelőzően ugyanott nyújthatják be munkaerőigényüket. A részletekről a www.munka.hu oldalon vagy a járási hivatalok foglalkoztatási osztályán tájékozódhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!