megelőzés

2021.07.01. 13:00

Sirokban felkészülnek a villámárvizekre

 Befejeződtek a 2019. júniusi árvíz kárainak helyreállítási munkálatai a községben – tájékoztatta kedden lapunkat Tuza Gábor polgármester.

B. K.

A hetvenmillió forintos vis maior támogatást az önkormányzat tízszázalékos önerővel és további közel kétmillió forint értékű helyreállítási segítséggel egészítette ki.

Az elvégzett munka, illetve a folyamatos tisztítás és karbantartás lenne hivatott arra, hogy az árkok a környező területekről lezúduló csapadékvizet a Szabás-patakba, illetve a Tarnába vezessék. A mindinkább jellemzővé váló, rendre hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék elvezetésére a már egyre alkalmatlanabb földes árkok burkolására több mint 600 millió forint költségű pályázati kérelmet nyújtott be a helyhatóság. Ha zöld utat kap a pályázatuk – kiegészülve a helyreállítás során a most befejezett területekkel –, akkor Sirok árkainak csaknem a hetven százaléka burkolt lesz.

Továbbra is kérik a lakosokat, hogy az ingatlanaik előtti árokrészeket lehetőleg rendszeresen tartsák tisztán, így is biztosítva a csapadékvíz szabad elfolyását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!