ELISMERÉSEK

2021.11.25. 13:00

Sokoldalú Eger: négy tanuló kapott jutalmat pályamunkájáért

Az Eger Sikeréért Egyesület azon dolgozik, hogy a város kulturális örökségét megőrizze, gyarapítsa és átadja az utókor számára.

M. H.

Ehhez illeszkedett a nemrég befejeződött Sokoldalú Eger című fotó­pályázat is. A megmérettetést tizenévesek részére írta ki a civil szervezet.

Forgó János egyesületi elnök kifejtette, a fiatalokkal manapság nem mindig könnyű megtalálni a közös hangot, de miután okostelefonnal a kezükben élik a mindennapokat, az a kapcsolattartás fő eszköze, így kézenfekvő volt, hogy erre a képességükre alapozva fotózásra biztassák őket. Olyan középiskolás diákok fotóit várták, akik Eger valamely épített örökségét, természeti értékét, kulturális eseményét örökítik meg.

– Büszkék vagyunk arra, hogy ennyi tanulót sikerült megszólítanunk – közölte az elnök. – A kezdeményezés sikerén felbuzdulva szeretnénk folytatni ezt a fajta munkát, és a jövőben újabb pályázatokat kiírni kifejezetten a fiatal generáció tagjainak.

A legjobb fotókat Kiss Mikes Tamás, Soltész Emma, Jancsó Panna és Varró Eszter Panna készítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!