katasztrófavédelem

2021.07.28. 13:00

Szolgálatba álltak az új tűzoltók Heves megyében

Hetvenhárom újonc tűzoltó fejezte be a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ öt hónapos kiképzését.

T. Z.

A résztvevők 564 órás képzésen sajátították el mindazon elméleti és gyakorlati ismereteket, amelyek ahhoz szükségesek, hogy valaki tűzoltó lehessen. Az újoncok közül három őrmester, Fehér Tamás, Kovács Bence és Nagy Ákos beosztottként kezdi meg a héten pályafutását a gyöngyösi hivatásosoknál.

A frissen felszerelt tűzoltókat hétfőn a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetői fogadták és köszöntötték. Plachi Péter tűzoltó ezredes, igazgatóhelyettes beszédében azt mondta: az újoncok most nem munkát, hanem elsősorban hivatást választottak, ahol elvárás, hogy a szolgálatban és a magánéletben egyaránt legyenek hűek az esküjükhöz.

Az igazgatóhelyettes kiemelte, a most végzett tűzoltók előtt még nagyon hosszú út áll, ezért roppant fontos az alaposság és az odafigyelés. A vezetői fogadtatás után a tűzoltók parancsnokuk, Vilmányi Sándor alezredes kíséretében szolgálati helyükre távoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!