segítség

2021.10.26. 11:00

Új helyszínen kapnak segítséget

A Montázs projekt keretében az Eger Információs és Koordinációs Pont fogyatékosságügyi tanácsadói új helyszínen dolgoznak azon, hogy segítsék a fogyatékos embereket.

Sz. M. L.

A Gyermekjóléti és Bölcsődei Igazgatóság Család- és Gyermekjóléti Központjában, a Szvorényi utcában találhatóak meg – tájékoztatta lapunkat a Szociálpolitikai Innovációs Közhasznú Nonprofit Kft.

Közlésük szerint a projekt egyik hosszú távú célja, hogy egy országosan elérhető hálózat és szakemberállomány segítse a fogyatékossággal élő emberek akadálymentes hozzáférését információkhoz, szolgáltatásokhoz. A fogyatékosságügyi tanácsadók segítenek a hivatalos ügyintézésekben is személyesen, telefonon és e-mailben. A foglalkozási rehabilitációs ellátást támogatókkal szoros kapcsolatban állva segítik a fogyatékkal élők munkába állását.

Az óvodákban, iskolákban tartott érzékenyítő programjaikkal közelebb viszik a gyermekeket a fogyatékkal élők világához. Emellett kapcsolatot tartanak a fogyatékos személyek által is elérhető helyi és országos szervezetekkel, intézményekkel is.

Címkék#segítség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!