környezet

2021.06.23. 15:00

Újra együtt lehetnek az egri kertbarátok

Az Egri Kertbarátok Egyesületnél is lassan visszatér az élet a normális kerékvágásba, újra szervezhetnek programokat.

B. K.

Mindezt természetesen úgy teszik, hogy ügyelnek a tagok biztonságára. Zerényi Endre, a szervezet vezetője azt tudatta a közösség tagjaival, hogy a találkozókat egyelőre még csak a szabadban bonyolítják, és csak védettségi igazolvánnyal lehet részt venni azokon.

Június 22-én, azaz ma délután fél kettőkor az egri Tulipánkert 49. szám alatt, Fűrész János kertjébe látogatnak el. Erre a programra előzetesen jelentkezni kell, mert a létszámot korlátozzák. A kötetlen beszélgetésre szendvicsekkel, üdítővel készülnek a házigazdák.

Július 2-án 10 órától a borpalackozást kísérhetik végig Felsőtárkányban. Ehhez a borokat már felajánlották, tehát az alapanyag rendelkezésre áll.

A kertbarátok itt közös főzést is terveznek, így erre az alkalomra is érdemes előre jelentkezni. Július első szombatján sem maradnak időtöltés nélkül, ugyanis beneveztek Sarudra, az aratóversenyre, melyre egyébként bárki ellátogathat. Az egriek számára is jó hír, hogy július 16-án az egyesület szervezésében virágkiállítás nyílik a Líceum előtti területen. Ez várhatóan a megyeszékhely látványos, színes eseménye lesz, s a növényeket a járókelők is megcsodálhatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!