népmesefesztivál

2021.08.02. 17:00

Világrekordot döntenének Hatvanban

T. O.

Hetedhét Hatvan címmel népmesefesztivált tartanak szeptember 9-e és 12-e között a Grassalkovich Művelődési Ház és Díszkertben. A négynapos programban a művelődési központhoz kapcsolódó tucatnyi helyszínen kilencvenkilenc zenész, táncos, kézműves és mesemondó működik közre. Egyebek közt lesz népzenei koncert és táncház, bábelőadás, népi játszótér, vásári komédia, íjászat és jurtakiállítás, pásztorételek és helyi italok bemutatója, valamint rendhagyó osztálykirándulás és családi nap is, de az esemény fő érdekességét alighanem a közelmúltban meghirdetett világrekord-kísérlet jelenti.

A Meseszó Egyesület és a Csűrdöngölő Kulturális Egyesület ugyanis arra készül, hogy a leghosszabb folyamatos mesemondás kategóriában megdöntik a jelenlegi csúcsot a résztvevők. Pintér Zsolt, a Csűrdöngölő Kulturális Egyesület vezetője szerint már több mint százan csatlakoztak a kezdeményezéshez, de továbbra is várják a jelentkezőket. A csatlakozás feltétele csupán annyi, hogy a bátor regisztráló hajlandó legyen élő szóban népmesét mondani. Fontos továbbá, hogy csakis népmese hangozhat el a rekordkísérlet során.

Jelentkezni augusztus 20-ig lehet a www.nepmesefesztival.hu weboldalon a világrekord-kísérlet fülre kattintva. A kísérlet szeptember 11-én este 7 órakor a népmesefesztivál gálakoncertje előtt ér véget. A kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet az élőszavas mesemondás fontosságára és a mesei szövegfolklór gazdagságára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!