heves

2021.10.13. 15:00

Wágner Betty-díjat kapott Batki László

Sokéves hagyományt ápolva, a zene világnapjához kapcsolódva rendezte meg idei hangversenyét a Hevesi Zeneiskola a napokban.

M. H.

A koncerten elhangzott zeneművekkel az intézmény pedagógusai, illetve diákjai azoknak a kollégáknak az emléke előtt is tisztelegtek, akik már nem lehetnek közöttünk, de akiknek a munkássága, emberi és szakmai értékei meghatározóak voltak az iskola életében.

A rendezvénynek már hosszú ideje egy különleges apropója is van, amely szerint az egykori növendékek átvehetik az önkormányzat által alapított Wágner Betty-díjat.

Ebben az esztendőben Batki László részesülhetett az elismerésben. A díjátadásra már negyedik alkalommal került sor. Az idei díjazott művész nyolcévesen kezdte meg a zenei tanulmányait a Hevesi Zeneiskolában. Később, a zeneakadémiai évek alatt, már a Honvéd Férfikar állandó tagja lett, ahol nemcsak énekesként, hanem éveken keresztül zongorakísérőként is dolgozott. Azóta is ott van állásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!