Tepliczky Csenge

2019.11.07. 07:00

Bolygónk jövőjéért tehetünk

Szerintetek tényleg múlhat egy-egy emberen a bolygónk jövője?

Egri Dobó István Gimnázium

Ugyan, dehogy, egy lény nem tudja megmenteni a Földet a rengeteg szeméttől. Nagyon sokan így gondolkodnak. Talán pont ezen a felfogáson, gondolkodásmódon áll vagy bukik az egész.

Végül is, ha anyukám megtanítja nekem szelektíven gyűjteni a szemetet, esetleg kevesebb műanyagot vagy káros anyagot használni a mindennapjainkban, majd én ezt a tudást továbbadom a húgomnak, a saját gyerekemnek, aztán ő is az övéinek, az már máris egy teljes család. Ez olyan, mint a pillangóhatás. Két család aztán egyesül, és ez így megy egészen addig, amíg majd természetessé válik az egész földet benépesítő társadalomnak. És látjátok, ehhez a nagy változáshoz elég, ha egyetlen ember eldönti, hogy márpedig ő jobb hellyé teszi ezt a világot. Esélyt adva a következő nemzedékeknek, hogy olyan csodálatos helyen élhessenek, mint mi vagy a minket megelőző generációk. Igazán hálásak lehetünk nekik, hogy ennyi ideig őrizték bolygónk szépségét.

De itt az idő, hogy ezt a hagyományt mi vigyük tovább! De ehhez arra van szükség, hogy mindenki nyitott legyen a változtatásra. A Dobó kész tenni azért, hogy Eger, és ezáltal az egész ország, majd az egész világ szebb legyen. Nem is csak készen áll: tesz is érte! Az iskola diákjai minden évben összeverődnek és pár délutánon át közös erővel szabadítják meg az iskola környékét az eldobált hulladéktól. És a legjobb, hogy nem munkának fogjuk fel, hanem egy újabb délutánnak, ahol a barátainkkal lehetünk.

Legyél Te az az ember, aki jobbá teszi az iskolád környékét! Hidd el, a kemény munkának egyszer meglesz a gyümölcse! Tudod, mint a pillangóhatás…

 

Címkék#séta-dobó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!