Kusper Lili

2019.11.28. 07:00

Csak egy nap… vagy annál több?

Neked is furcsa, ha a szikrázó őszi napsütésben feldíszített karácsonyfával találkozol?

Eszterházy Gyakorlóiskola

Vagy jobbat is láttam: az egyik népszerű játékbolt már augusztus végén adventi naptárakat árult. A karácsony már nemcsak az őszt, hanem a nyarat is beszippantja? A karácsony sokaknak az év legjobban várt ünnepe, míg mások azt látják benne, hogy nagy cégek nyerészkednek a vásárlási őrületet kihasználva. Mit is jelenthet a mai világunkban ez az ünnep?

Kétségkívül hosszú várakozás (advent) előzi meg a szentestét. S valóban sokféleképpen éljük meg a várakozást. Van, aki már novemberben feldíszíti a fát, van, aki csak 24-én. Van, aki a boltokat járja az ajándékok után, megint mások néha csak egy képeslapot adnak szeretteiknek. Van, akinek ez az év legzsúfoltabb időszaka (diákok és kereskedelemben dolgozók), míg mások a karácsonyi bulikra járnak…A várakozás és készülődés után jön maga az ünnep, amikor sokan fáradtan rogynak a karácsonyfa alá, és már erejük sincs megcsodálni a szépségét. Pedig nem az a fontos, hogy túlhajszoljuk magunkat a tökéletes karácsony illúziója miatt. Úgy gondolom, nem az ajándékok mennyisége a fontos, hanem az, hogy szívből adjuk őket és az idő, amit a szeretteinkkel töltünk.

Én ebben az időszakban a karácsonyi vásárt szeretem a legjobban. Nagyon jó a hangulata, főleg akkor, amikor havazik. A forralt bor és a kürtőskalács illata, a zene, a churros íze a számban… imádom. Egyetlen negatívuma az, hogy sokat kell egy helyben állni, és lefagy az ember lába. De ebben az állapotban benne van a várakozás, az illat, a fény, az együttlét, mindaz, amitől olyan igazi lesz az ünnep. Kívánom mindnyájunknak ezt az Igazi Karácsonyt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!