Pogonyi Márton

2019.11.21. 07:00

Mivel telik egy egri diák ideje?

Idő Vajon ugyanannyi lehetőség áll egy mai fiatal előtt, mint egykor a szüleik előtt? Van e egyáltalán szabadideje a gimnazistáknak? Osztálytársamat és barátomat, Eriket kérdeztem meg a témáról.

Neumann János Gimnázium

– Van e egyáltalán szabadideje egy mai tizenévesnek?

– Ez egyénfüggő. Azok a diákok, akik könnyebben tanulnak és gyorsabban elkészülnek a házikkal, sokkal több szabadidővel rendelkeznek, mint azok, akiknek ugyanannak az anyagnak a megtanulásához esetleg kétszer vagy háromszor annyi időre van szüksége.

– Milyen lehetőségek vannak a szabadidő kitöltésére?

– Egerben erre meglehetősen sok alternatíva létezik. Aki szeretne a barátaival csak egyszerűen kikapcsolódni, elmehet moziba, ehet egy jót egy étteremben, vagy számtalan kávézó közül válogathat. De, aki kicsit aktívabb elfoglaltságot keres, az egyre több konditerem közül választhat. Illetve csatlakozhat a sportklubok egyikéhez, hiszen Egerben rengeteg sportot űzhet az, aki kedvet kap bármelyikhez.

– Mik a színterei az egri diákéletnek?

– A már említett éttermeken és kávézókon kívül a különféle koncertek és bulik is rendszeres színterei a diákok szociális életének. Gondolok itt a BRDWY-ra vagy a Lights off-ra.

– Mi a véleményed az iskola diákönkormányzatáról?

– Az én iskolám a Neumann, szerintem nagyon jó diákönkormányzattal rendelkezik. Személy szerint én is gyakran segédkezek az I.D.Ö. által szervezett programok lebonyolításában. Legyen az az évente megrendezésre kerülő Gólya vagy tavaszi bál. Vagy akár a tiszafüredi gólyatáborunk, ami hatalmas élmény az elsősöknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!