SÉTA

2010.03.18. 14:58

Akár technós vagy, akár fekete ruhás, ne ítélj látszatra!

Sajnos sokan még mindig a külsejük alapján ítélik meg társaikat, egyáltalán nem is törődve azzal, hogy mi rejlik a ruha vagy a smink mögött.

Veres Szani (EKF Gyakorló Gimnázium)

Ferdén néznek rád, ha nem követed az épp aktuális divatot és nem viselsz „leheletnyi sminket”, ha nem gyakorlod kérdőjellé görbülve a számítógép előtti szemjojóztatást, hanem könyvet veszel a kezedbe, vagy ha nem sorolsz be az egyéniség nélküli, saját stílussal nem rendelkező tucatarcok közé. Megszólnak, ha úgymond „gyászruhában” jársz, vagy csak szimplán nem úgy öltözöl, mint a többség, akiket abszolút nem érdekel, hogy valójában milyen ember vagy te.

Persze könnyebb beállni a sorba és közösen filozofálni, hogy milyen béna, ocsmány vagy épp ijesztő az a talpig feketébe öltözött egyén ott szemben. Ha nem kensz magadra kétkilónyi vakolatot és nem hallgatod az épp aktuálisan menőnek számító techno tuctucot, akkor csakis valami elmebeteg, szektás lehetsz zéró aggyal. Az előítéletekkel rendelkezőknek eszükbe nem jutna, hogy esetlegesen több eszed van, mint némelyik „normálisan” kinéző kortársadnak.

Még manapság is megbámulnak, ha tetoválva vagy, és piercinged van. Pedig könnyen lehet, hogy több kultúra és emberség szorult beléd, mint egy „átlagos” külsővel rendelkező társadba. Sajnos még mindig nem sikerült kinőni, hogy sokan a külső alapján ítéljenek. Persze tisztelet a kivételnek, a nyitott, értelmes szellemiséggel rendelkező embereknek, akik legalább gondolatban adnak esélyt a másiknak. Mert hál'' istennek néhány ilyen is rohangál még a világban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!