SÉTA

2015.03.01. 15:06

Andrássy-siker: matematikából is remekeltek az egri diákok

Iskolánk, az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Középiskola csapata – Márton Gréta, Hertelendi Dorotina, Schiwert Rajmond és Dobos Zoltán – az idén először középiskolásoknak is megrendezett Bolyai Matematika Csapatversenyen a 10. osztályosok között szakközépiskolai kategóriában az előkelő 2. helyezést szerezte meg.

Dobos Zoltán 10. D, Andrássy

math problems

Fotó: Getty Images/iStockphoto

A legjobb csapatok, így mi is március 14-én az országos döntőben a budapesti Veres Péter Gimnáziumban mérhetik össze tudásukat.
A verseny különlegessége abban rejlik, hogy a matematikai képességeket tesztjellegű feladatokon mérik le. A tesztfeladatok megoldásának egyik nehézsége, hogy nem tudjuk, a lehetséges válaszok között mennyi a helyes. Ezért, ha találunk egy jó választ, nem dőlhetünk hátra nyugodtan, mert sok esetben több megfelelő is van a válaszok között. A helytelenül jelöltekért pontlevonás jár.


Az eredményes szereplés igazi csapatmunkát és nagy felkészülést igényel. A verseny napján mindannyian izgatottan léptük át a terem ajtaját. Sebesen nekiláttunk a feladatok megoldásának, nem kímélve sem magunkat, sem pedig a verseny elején kapott papírlapot.
A kapott tizennégy feladatot felosztottuk: a páros sorszámúakon Rajmond és én dolgoztam, míg a páratlanokon Gréta és Dorotina törte a fejét. Ezek után közösen rugaszkodtunk neki azoknak a feladatoknak, amelyekkel külön-külön nem boldogultunk.
A verseny végén a szerkesztéses feladat megoldása közben írta be Rajmond a megoldó lapba a válaszainkat, és jegyzetelte le Dorotina a szerkesztés menetét. Miután befejeztük hátradőltünk és egy hatalmas sóhaj közben úgy éreztük, hogy megtettünk minden tőlünk telhetőt. Összefoglalva az egész verseny az összetartáson és a csapatösszhangon múlott. Nagyon boldogok vagyunk, hogy bejutottunk az országos döntőbe.

Címkék#egér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!