SÉTA

2015.03.28. 17:46

Thaiföldön ölelkeznek a karambolozók

A műsorvezető, Random Marci elbűvölte a közgés diákokat. A kívánságműsor során a kultúrák találkozásáról beszélgetett az iskola tanulóival.

Bódizs Diána, 12. B

Intézményünk, az egri Andrássy György Katolikus Közgazdasági Középiskola volt a házigazdája február végén a VIVA Televízió Megálló című műsorának. A zenei tévé kívánságműsora minden héten más helyszínről jelentkezik, nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy legutóbb nálunk is jártak. Az adás során különböző, sokakat érdeklő témákat járnak körül, nálunk a kultúrák találkozásáról volt szó.
Az Iskolai Diákbizottság elnökeként én vezettem körbe őket az iskola épületében, s az egész napot velük töltöttem, ami hatalmas élmény volt számomra. A tantermekbe kísértem őket a diákokkal, tanárokkal való beszélgetésekre. A stáb tagjai közvetlen, kedves emberek, a műsorvezető Random Marci különösen jófej volt. Sok andrássys diáktársam adott interjút és kérte a kedvenc számát, Ed Sheeran-től a „Thinking out loud”, a Halott Pénztől a „Valami van a levegőben” volt a sláger, David Guetta is hódított a tanulók körében a „Lovers on the sun” című dalával, de Pásztor tanár úr is jó zenét kért.


A műsorvezető rengeteg kérdést tett fel, például, hogy mi hiányozna nekünk, ha megszűnne a civilizáció? Vagy mi lenne, ha újra lovas szekérrel kellene közlekedni? Vagy működhet-e a párkapcsolat ott, ahol tradicionális, kulturális különbségek vannak? Mi vonzó számunkra az általunk ismert kultúrákból? Melyik országban élnénk és miért?
Többen is meséltünk az iskolai projektekben szerzett külföldi tapasztalatainkról, élményeinkről. A stáb lefotózta az Andrássy falain belül azokat a tablóinkat is, amelyek a külföldi testvérkapcsolatainkról szólnak. Marci más országok különös szokásairól is beszélt nekünk. Engem, személy szerint az fogott meg, hogy Thaiföldön, ha karamboloznak, megölelik egymást az emberek.


A vivások iskolai tanórákra is ellátogattak, voltak hittan, üzleti gazdaságtan, dráma és testnevelés órán. Megmutattuk nekik a nemrégiben felújított 10-es tantermünket, illetve a „hírességek falát” is, ahol tehetséges egykori közgés tanulók képei láthatók. A Kerekes Bandből Námor Csabi és Fehér Zsombor láttán nagy volt a stáb öröme, mert személyesen is ismerik a fiúkat. Mint mondták, nagyon tetszett nekik az iskolánk, az a kellemes és kedves légkör, amit a diákok nyújtottak nekik. Örömmel olvastuk a bejegyzést a forgatás napján Random Marci facebook-oldalán: „Az egri közgések nagyon jófejek voltak ma velünk. Köszönjük a fogadtatást az egész stáb nevében!” Nagyon reméljük, hogy a jövőben is tudjuk tartani velük a kapcsolatot, és létrejöhet még egy ilyen forgatás, ugyanis mindkét fél nagyon élvezte a közös munkát. Az ígéret szerint, eljönnek még hozzánk.

[caption id="" align="alignleft" width="425"] Random Marci (középen) több tanórát is meglátogatott a közgében FOTÓ: MEDIAWORKS
[/caption]

Címkék#egér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!