SÉTA

2015.04.26. 15:31

A fő cél a fizika megszerettetése volt

A Fény Nemzetközi Éve kapcsán megszervezett eseményen fénytani tablókiállítással, planetáriumi műsorral várták a látogatókat a Fizika mindenkié! című program szervezői.

F. D. (paletta)

A gyerekek kedvében járva a kézműves sarokban napóra elkészítésére volt lehetőségük a fiataloknak, s a Panoráma teraszon reggeltől estig csodálhatták a városra nyíló lenyűgöző kilátást.
Az előadások kapcsán rengeteg információt tudhattunk meg a fénnyel kapcsolatban. Láthattunk egy mesterségesen előállított „mini vulkánt”, valamint az UV fény hatásait, illetve az ellene való védekezést is különféle kísérletekkel tárták a szemünk elé.


A Fény és kémia című előadáson B. Tóth Szabolcs lombikokban bort, céklalevet és vöröskáposztalevet kevert össze különböző kémiai vegyületekkel, s a kísérlet végére a szivárvány színeivel kápráztatta el a közönséget. A lézeres városbemutató elmaradt, de így is rengeteg élménnyel gazdagodva távozhattak a program résztvevői.

Címkék#egér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!