Sport

2007.09.26. 16:03

Különcsata a Bresciaval?

Magyar idő szerint holnap 22 órakor Lisszabonban játsza a férfi Euroliga 2007-2008-as kiírása 1. selejzetőkörének első mérkőzést a Brendon-UPC-ZF-Eger csapata.

Sike Károly

A D-csoportban helyet kapott megyeszékhelyi gárda ma kora délután utazott el a portugál fővárosba, ahol öt mérkőzés vár a Gerendás György és Tóth Kálmán irányította együttesre. Az egriek a nyitányon a házigazda CN Amadora csapatával találkoznak, majd időrendben a szlovén Ljubljana, a holland Polar Bears, az olasz Brescia majd zárásként a török Galatasaray következik. Kis Gáborék a legnagyobb rivális Brescia elleni mérkőzésüket szombaton, magyar idő szerint 22 órakor játszák.

Kik jutnak tovább?

A selejtezőcsoport első két helyezettje az Euroliga 2. második selejtezőkörében, míg a harmadik és a negyedik helyen zárt csapatok a LEN-kupa selejtezőjébe kvalifikálhatják magukat.

– Az elmúlt héten nagy terhelésnek voltak kitéve a srácok, a fáradtság érezhető volt a Szolnok elleni játékunkon. A mérkőzés délelőttjén érkeztünk vissza a montenegrói edzőtáborból, ahol pénteken még két mérkőzést játszottunk – kezdte mondandóját Gerendás György. – A Szolnok elleni találkozó előtt azt kértem a fiúktól, mindegy hány góllal, csak nyerjünk. A vasárnapot már pihenéssel töltöttük, hétfőn azonban ismét együtt készült a csapat. A tervek szerint csütörtökön kora délután indulunk Portugáliába, ahol helyi idő szerint hat órakor száll le a repülőnk. Három órával később már a medencében leszünk.

– Kikre számíthat a portugáliai fellépésen?

 – Tizennégy játékossal utazunk. A csapattal tart Biros Péter is, de az még kérdéses, hogy csatasorba tudjuk-e állítani. A lába még mindig nem százszázalékos, szerepeltetéséről várhatóan orvosi konzílium dönt. Binder Szabolcs, Nyéki Balázs és Decker Ádám is kisebb sérüléssel bajlódik, de rájuk nagy valószínűséggel számíthatok. A mérkőzésekre tizenhárom játékost lehet nevezni, hogy ki lesz a kimaradó, arról majd a helyszínen lesz döntés.

– Az esélyeket illetően derülátó?

– Legnagyobb riválisunk egyértelműen a Brescia lesz. Az ellenfeleink úgy gondolom verhetőek, de nem szabad, hogy elbizakodottá váljunk. Meg kell küzdeni a továbbjutásért. Az erőviszonyok ismeretében talán a helyiek csapata ígérkezik a legkönnyebb ellenfélnek. Az utolsó mérkőzésünket a törökök ellen játszuk, a meccs után pedig egyből megyünk a repülőtérre és magyar idő szerint vasárnap este már Ferihegyen leszünk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!