Sport

2008.01.30. 13:19

Csépe Gabriella a hírességek falán

Rákerült a washingtoni The American University hírességeinek falára a hajdani gyöngyösi úszó, Csépe Gabriella.

B. Cs.

[caption id="" align="alignright" width="280"] A fára vésett arcképet elhelyezték a kiemelkedő személyek mellé. Beküldött fotó.
[/caption] A Hall of fame gyöngyösi születésű tagja 16 éves koráig sportolt a Gyöngyösi SE, majd a BVSC színeiben. Magyar bajnokként és országos rekorderként főleg mellúszásban volt eredményes. Ifjúsági Európa-bajnoki címe után a szöuli olimpián a 12., a perthi vb-n a 9., az athéni Eb-n 4. és 5., barcelonai olimpián pedig a 6. helyen végzett. Izraelben is szerzett bajnoki címet, az Egyesült Államokban első helyen végzett a nyílt amerikai bajnokságon, a Keleti Part bajnoka lett, az Amerikai Egyetemi Bajnokság 4. helyén zárt, és a The American University úszócsapatának a legjobbjaként tizenkétszeres egyetemi csúcstartó.

A 17 ezer fős egyetemen a legjobb négy diák egyikeként tartották számon az utolsó évben. Nemzetközi üzleti alapvégzettsége mellett Ohióban, a kenti egyetemen okleveles mérlegkönyvelői diplomát, és könyvvizsgálói végzettséggel masters fokozatot szerzett. Jelenleg a Washington mellett Rockwille-ben él komputer-mérnök férjével és magyarul is beszélő két gyermekével. Először az ingatlanszférában tevékenykedett, jelenleg pedig a bank szektorban dolgozik, jelentős beosztásban. Egyetemi hagyomány szerint a végzettség után tíz év múlva alkalmas lehet a kiválóan tanuló és sportoló személy arra, hogy az intézmény vezetése az egyetemi kiválóságok sorába emelje és fára vésett arcképét életútjának legjelentősebb sport és szakmai eredményeinek rögzítésével elhelyezzék a többi kiemelkedő személyek mellé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!