Sport

2008.01.04. 16:01

Edzőt keres két együttes

Az NB II-es kézilabdacsapataink őszi szereplését értékelő sorozatunk utolsó részeként a Gyöngyösi Főiskolai KK II. és a Hatvani KSzSE együttese került górcső alá.

Sike Károly

[caption id="" align="alignright" width="279"] A gyöngyösi Benis Bence (labdával) néhányszor már az első csapatnál is lehetőséget kapott. Képünkön a dunaferres Törő Szabolcsot hagyja faképnél. Fotó: Lénárt Márton.
[/caption] Miután Köves Péter, az együttes korábbi trénere néhány hete távozott a Gyöngyösi Főiskolai KK-tól, jelenleg nincs kinevezett edzője a mátraaljaiak második számú csapatának. A gárda egyébként néhány játékos kivételével megegyezik az NB I-es ifjúsági bajnokságban is versengő gárdával. (Információink szerint az új szakembert napokon belül megnevezik – a szerk.). Tóth Normanék az Északi-csoportban kiváló őszi szezont nyújtottak, féltávnál egy pont a lemaradásuk a dobogó harmadik helyén telelő solymáriakkal szemben.

4. Gyöngyösi Főiskolai KK II.
Otthon: 6 5 – 1 194:155 10
Idegenben: 5 2 – 3 168:142 4
Összesen: 11 7 – 4 362:297 14

– Az elsődleges cél az volt, hogy stabilizáljuk a helyünket a sportág harmadik vonalában. Ez úgy gondolom, sikerült teljesíteni – tekintett vissza Köves Péter. – Egyértelműen látszódott a csapaton a fejlődés. Az elvégzett munka és ez a kétfrontos megterhelés meghozta a gyümölcsét. Örömteli volt, hogy az élen állókkal szemben is jól játszottak a srácok, több esetben akár a győzelmet is megszerezhettük volna. Le a kalappal a fiúk előtt. A csoport legjobb öt csapata között feltétlen helye van az együttesnek, ám kérdés, hogyan alakul a gárda és a srácok további sorsa.

Blazsek Milán holtversenyben az élen

A gyöngyösi Blazsek Milán 8 mérkőzésen szerzett 58 góljával a solymári Kővári Jánossal holtversenyben vezeti az Északi-csoport góllövőlistát. A hatvani részről Juhász Dániel volt a legeredményesebb, aki 10 mérkőzésen 40 találatot szerzett a Déli-csoportban, s ezzel az összesített góllövőlistán a 23. helyet foglalja el. A gólkirályi cím legfőbb várományosa a 9 alkalommal pályára lépő és ezeken 84 gólt jegyző Krichenbaum Tibor (Miklós KC).

Nehezen álltak össze
Az első három mérkőzésen a nyáron kinevezett fiatal szakember, Jánka Zsolt, majd a továbbiakban az őszi szezon végéig megbízott játékos-edzőként Varga Zoltán által felkészített Zagyva-parti gárda nyolc pontjával nem érezheti magát biztonságban. Lőrik Tamásékat legalább hat csapattal együtt folyamatosan a kiesés réme fenyegeti a Déli-csoportban.

10. Hatvani KSzSE
Otthon: 6 4 – 2 153:161 8
Idegenben: 5 – – 5 117:180 0
Összesen: 11 4 – 7 270:341 8

– A vártnál hosszabb időt vett igénybe, amíg összeállt az új csapat, ugyanis a nyáron majd'' tíz játékos érkezett a működését átmenetileg szüneteltető Gyöngyössolymostól – fogalmazott Antalóczy Péter, a hatvaniak szakosztály-vezetője. – Nehézkesre sikeredett a kezdeti munka, ami az eredményességben is megmutatkozott. Folyamatosan cserélődtek a játékosok, így nem tudott kialakulni az a szűk keret, akikkel hosszú távon is számolhat a csapat. A szezon második felében ugyan akadtak jó mérkőzések, ám vendégként még pontot sem tudtunk szerezni. A csoportunk nagyon kiegyensúlyozott, hatalmas csata megy a még bentmaradást érő helyek megszerzéséért. A helyezésünkkel többé-kevésbé elégedett vagyok, azonban pontszámban van némi elmaradás. Tavasszal legalább 10 pontra lenne szükség, amihez idegenből is kellene csenni néhányat. A korábbi tréner, Jánka Zsolt munkahelyi elfoglaltságai miatt a jövőben nem tudja ellátni az edzői teendőket. Arról, hogy tavasszal ki irányítja a csapat szakmai munkáját, néhány napon belül lesz döntés.

A gyöngyösi Benis Bence (labdával) néhányszor már az első csapatnál is lehetőséget kapott. Képünkön a dunaferres Törő Szabolcsot hagyja faképnél. Fotó: Lénárt Márton. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!