Sport

2008.01.03. 12:21

Farkas Ádám NB II-es kerettag

Varga László, Pető Péter és a hölgyek keretéhez tartozó Urbán Eszter után immár a gyöngyösi Farkas Ádám is NB II-es játékvezetőként ténykedhet a jövőben.

B. Cs.

[caption id="" align="alignright" width="198"] A 26 éves Farkas Ádám idén újabb osztályt váltott. Fotó: Lénárt Márton.
[/caption] A 26 esztendős sípmester 2003 elején vizsgázott bíróként, majd évente véve a lépcsőfokokat, idén a második vonalban is kipróbálhatja magát.

– A hajdúsági Guta Jánossal és a Csongrád megyei Fajkusz Gáborral együtt hárman kerültünk az NB II-es keretbe, akik hasonló korúak, mint én – árulta el érdeklődésünkre Farkas Ádám. – Tavaly 19 NB III-as meccsen fújtam sípot, és nagyon örülök annak, hogy ismét fentebb léphettem. Azt már tapasztaltam, hogy sok buktatóval jár a játékvezetés. A kezdők számára azonban talán szolgálhat tanulságként, hogy az, aki nagy alázattal szolgálja és végzi ezt a feladatot, az eredményes lehet.

Ádám a labdarúgással Istenmezején ismerkedett meg, egészen fiatalként már a helyi megyei I-es csapatban játszott. Később azonban felmérte a lehetőségeit, és úgy döntött, hogy a játékvezetéssel előrébb juthat, mintha rúgná a bőrt.

– Baráti társaságommal, a többnyire sípmesterek alkotta Kavalkád Étterem kispályás gárdájában játszom – folytatta a bíró. – Mivel édesapámmal együtt vezetjük a csapatunk névadójának számító vendéglátó egységet, így a bíráskodásra is elég időt tudok fordítani a mindennapi munka mellett. A példa adott. Pénteken 17 órakor az egri Neumann János Középiskolában újabb alapfokú játékvezetői tanfolyam kezdődik. Jó lenne hinni, hogy egy újabb „Farkas Ádámmal” a padsorokban. Jelentkezni a helyszínen is lehet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!