Sport

2008.01.03. 20:29

Hatvanban úszógálával zárták az évet

Négy város úszói vettek részt a Hatvanban rendezett Karácsonyi Úszógálán, amelyen megjelent Güttler Károly egykori olimpiai és világbajnoki ezüstérmes úszó is.

T.Z.M.

[caption id="" align="alignright" width="278"] A Juhász Gergő (balról), Tompa Kristóf, Gyárfás Bence és Berecz Máté alkotta 4x100 méteres hatvani gyorsváltó országos bronzérmes szintet úszott. A szerző fotója.
[/caption] Horváth Szilárd, a házigazda Lator Sport Egyesület elnöke elmondta, hogy már a 2006-os év végén is rendeztek úszóviadalt, ám akkor csak a fővárosi Reform SE versenyzőit hívták meg. Most a gyöngyösi Parafa és a Bátonyterenyei VSE versenyzői is rajtkőre álltak. Az év végi úszógálából hagyományt kívánnak teremteni.

A sporteseményen a legeredményesebben a gyöngyösiek szerepeltek 25 arany-, 18 ezüst- és 16 bronzéremmel. A hatvaniak 15 első, ugyanannyi második és 14 harmadik helyet könyvelhettek el. Horváth a házigazdák eredményét jónak tartja:

– A klub másfél éve alakult, tehát a mostani érmeseink akkor kezdték az edzéseket. Viszonylag rövid idő alatt a Garádi Géza által felkészített csapat tagjai közül néhányan már országos versenyeken is dobogóra jutottak. Szinte minden korosztályban van már olyan versenyzőnk, aki nagyobb viadalokon is az élvonalban végezhet. Természetesen a kemény munkát tovább folytatjuk, hiszen aki a mai magyar úszósportban jó eredményt ér el, az nemzetközi szinten is jegyzett sportolóvá válik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!