Sport

2008.01.08. 09:31

Szívesen jön a Mezőkövesd

A Borsod megyei szomszéd város csapata, sorozatban negyedik alkalommal lesz a XXII. Imola-Hírlap-kupa vendége. Az eddigi esetekben Mezőkövesd együttese mindig túljutott a selejtezőkön, és már a kupát is elnyerte.

Fesztbaum Béla

Sajnáljuk, hogy a tavalyi győztes NB II-es Kazincbarcika – lemondva az indulást – nem védheti meg elsőségét, ez által csak a Mezőkövesd képviseli a nagypályás magyar másodosztályt az idei tornán.

[caption id="" align="alignleft" width="280"] A Bad Salzungen-i tornán is 1+4 fő játszott a csapatokban, csakúgy, mint lesz az a Hírlap-kupán. Ragó Bence (középen) a németeknél négy gólt rúgott. FOTÓ: LÉNÁRT MÁRTON
[/caption] – Mi szívesen vettük az újabb meghívást – mondta Vojtekovszki Csaba, a kövesdiek edzője, aki játékos korából jól ismeri a Hírlap-kupák hangulatát.
– Játszottam a tornán az Eger, az Újpest és a Vác színeiben is. Emlékezetem szerint a győztesnek járó serleget két alkalommal is átvehettem, mint egri és váci csapatkapitány, vagyis jók az emlékeim. Edzőként is örömmel szereznék hasonló élményeket. Ami a jelenlegi tisztségét illeti, nincs könnyű helyzetben Vojtekovszki Csaba, hiszen csapata az utolsó helyen végzett ősszel az NB II. Keleti csoportjában. Köztudott, hogy megüresedett helyekre beugróként, a Mezőkövesd is vállalta a magasabb osztályt, noha csak harmadik helyen végzett az NB III-ban.

Az edzőnek külön megtiszteltetés a meghívás

– Egri kötődésem mindennél erősebb – hangsúlyozta Vojtekovszki Csaba, a mezőkövesdiek edzője. – Mindig külön megtiszteltetés, ha meghívnak bármilyen eseményre, mert szívemen viselem az egri labdarúgás sorsát. Remélem, hogy az égető problémáitól mielőbb mentes lesz a megyeszékhelyi futball, amit rajtam kívül még sokan szeretnének.

– Részben ez utóbbi tény is közrejátszott abban, hogy nem úgy sikerült az őszi szezon, ahogy terveztük, és ahogy egyébként ígéretesen kezdtünk – kezdte a magyarázatot gyenge teljesítményükre a tréner. – Csak a felkészülés utolsó hetében adódott a lehetőség, a játékosok döntő többségéből pedig hiányzott az NB II-es tapasztalat. Rendre apróságokon csúsztunk el. Hiába volt tartása a csapatnak, a minimális vereségek, és az utolsó percekben kapott gólok nagyon megkeserítették a sorsunkat. A gyenge egyéni osztályzatok is azt tükrözik, hogy ezen a szinten nem volt vezéregyénisége az együttesnek, aki segített volna átlendülni a holtpontokon. Túlságosan sokat vesztettünk azzal, hogy korábbi kapusunk, Roza László Jászberénybe igazolt a nyáron, mert őt nem sikerült pótolni. Mezőkövesden senki nem esett pánikba, azért, mert sereghajtóként zárták a szezont.

– A klubvezetés eltökélt szándéka, hogy kiharcoljuk a bentmaradást – mutat a jövőbe Vojtekovszki. – Feltétlen erősíteni kell az állományt, posztokra szeretnénk játékosokat igazolni. Ezen fáradozunk a téli szünetben. Ragó Bence és társai december 10-ig maradtak edzésben, majd a nagypályás holt idényben eleget tettek egy németországi meghívásnak. A testvérvárosuk által rendezett hagyományos teremtornán vettek részt, melyen megszerezték a vándorserleget. Az idei felkészülést január 11-én kezdik.
– Az Imola-Hírlap-Kupa jól illeszkedik a téli időszak programjába, csakúgy, mint a borsodi csapatok részére rendezendő Borosi-kupa. A változatosság mellett külön lelkesítő, hogy komoly tétje van a teremtornáknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!