Sport

2008.02.06. 16:57

Európai kuriózum: strandfoci a télben az egri csarnokban

Párizs és Moszkva után Magyarországon először rendeznek strandfoci bemutatót teremben, s mindjárt Egerben, a Dr. Kemény Ferenc Sportcsarnokban. A szervezők teltházat várnak és látványosságot ígérnek.

S. B. S.

Sajtótájékoztatóval indították útjára szerdán délután a péntektől vasárnap estig tartó nemzetközi strandfoci tornát, melyet a jogtulajdonos Beach Soccer és a társrendező Radír Produkció szervez.

Előbbi részéről Őszi Attila beszélt arról, hogy igazán extrém produkcióval készülnek és külsőségeiben is ide akarják varázsolni a dél-amerikai, afrikai tengerpartok hangulatát. Ez abban mutakozik majd meg, hogy a mérkőzések között mindenféle táncos-zenés produkciókat láthatnak-hallhatnak az érdeklődők a szambától a pomponos lányokig igen változatos lesz a szórakoztató programok egyvelege.

Hangulati bemutatóban már a sajtótájékoztató résztvevői is részesülhettek, hiszen az Imosei együttes Nigériából az egri körcsarnokba varázsolta az afrikai zenék hangulatát. Mindehhez a csarnok küzdőterén már az elterített homok is látványelemként szolgált. Reggeltől egyébként 250 köbméter homokot terítettek szét a csarnok padlóján.

Ami a mérkőzéseket illeti, igen változatos a program. Többek között részt vesz a tornán Magyarország élvonalából négy csapat: Liver3& - Budaörs, a Nemzeti Étterem Tiszafüredről, a Goldwin Pluss Lőrinciből és a Bonyhádi FC. Az esti órákban válogatottak mérik össze erejüket, a hazánk színeit képviselőkön kívül itt lesznek Németország, Svájc és Lengyelország legjobbjai. Reggelente kilenc órától válogatott labdarúgók vezetésével gyerekcsapatok edzhetnek, pénteken Egerből, szombaton Gyöngyösről jönnek a nebulók, vasárnap pedig ők is a döntőt játszák.

Nagy Róbert a Radír Produkció vezetője kifejezte azon reményét, hogy teltházas három nap elé néznek. A torna egyébként a nemzetközi szabályok szerint zajlik, hivatalos FIFA rendezvényként van elkönyvelve. Magának a játéknak az érdekessége, hogy igen látványos, világátlag szerint kétpercenként esnek a gólok, így tehát aki kilátogat az egri sportlétesítménybe, annak garantáltan nagy élményben lesz része.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!