Sport

2008.02.24. 19:53

Farkas-bronz Kijevből

Hét nemzet 255 indulója részvételével rendezték Kijevben, a kadett korosztályú kötöttfogású birkózók számára hagyományos Kolcsinszkij-emlékversenyt.

F. B.

[caption id="" align="alignright" width="280"] Farkas Bálint harmadikként zárt Ukrajnában. Beküldött fotó.
[/caption] A magyar válogatottban az Egri Vasas-Sportiskola két versenyzője kapott helyet. Az 58 kg-os Szanyi Szabolcs ukrán fiúval került szembe az első fordulóban, de vereséget szenvedett, és mivel a későbbiek során az ukrán is kikapott, Szanyi kiesett a versenyből.

A tapasztaltabb 76 kg-os Farkas Bálint szintén ukránnal kezdett, majd litvánnal folytatta, mindkét esetben tussal nyert. Újabb ukrán ellenfelét pontozással győzte le az egri versenyző, a döntőbe jutásért vívott meccsen azonban kikapott egy kijevi, ám néger származású birkózótól. A harmadik helyért lebonyolított összecsapás ismét nem okozott gondot Farkasnak, ugyanis fölényes pontozással diadalmaskodott egy ukrán fiú fölött. Korábban az egriek ifjúsági versenyzői a szigetvári nemzetközi válogató versenyen három érmet gyűjtöttek.

Eredmények:
85 kg: 1. Tősi János (biztos győzelmet aratott).
76 kg: 2. Farkas Bálint (a döntőig kiválóan menetel).
58 kg: 3. Szanyi Szabolcs (új súlycsoportjában erősödnie kell).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!