Sport

2008.10.04. 17:58

Felemás a pólós rajt az OB I-ben

Elkezdődött a férfi és női vízilabda OB I. 2008/09-es szezonja. A férfiaknál a ZF-Eger az 1. játéknapon a Magyar Kupa csoportküzdelmei után ismét Pécsre látogatott, ahol még mindig nem állhatott a csapat rendelkezésre a sérüléssel bajlódó két olimpiai bajnok, Szécsi Zoltán és Biros Péter.

F. B. I.

A gondot csak tetézte, hogy hétközben Hárai Balázs hátában is becsípődött egy ideg, így aztán ő sem utazott a mérkőzésre. Az ifjúságiaktól a felnőtt keretbe behívott hálóőr, Cseh István is megbetegedett, így egri oldalon Valics Bence volt az egyetlen kapus a nevezett játékosok között.

Már a meccs elején eldőlni látszott a pontok sorsa, a kimaradt egri helyzetek miatt  nem tudott megnyugtató előnyre szert tenni a ZF. A végére aztán kijött a tudásbeli különbség, s összeségében biztosan nyertek Varga II. Zsolték.

A ZF-Eger női csapata is ismerős ellenféllel kezdte bajnoki szereplését, ugyanis a Flavin-kupát egy hete elhódító Honvéd látogatott a Bárány-uszodába. Az összecsapás a válogatott pólósokkal teletűzdelt fővárosiak fölényes sikerével zárult.

A hazai vereség csak azért nem lett súlyosabb, mert az egri kapuban Serfőző Krisztina bravúrok egész sorát mutatta be, emellett a zárófelvonásra játékban is feljavultak Kelemen Attila edző tanítványai.

Eredmények:
Férfiak: Pécsi Vízmű-PVSK-Füszért – ZF-Eger 5–11 (0–2, 2–1, 2–3, 1–5).
Nők: ZF-Eger – T-Mobil-Honvéd 8–16 (1–3, 2–7, 0–2, 5–4).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!