Sport

2008.11.29. 15:51

A Dunaújvárossal mérkőztek meg a ZF-Eger hölgyei

Ma délután elkezdődtek a 9. női vízilabda Magyar Kupa elődöntői, melyek helyszíne az egri Bitskey Aladár Uszoda.

Fenyves Balázs

A női mezőny első mérkőzését a Hungerit Metalcom Szentesi VK és a Domino Honvéd együttese vívta. Az első negyedben 4-0-ra elhúztak a fővárosiak, ennek köszönhetően hiába javult fel a szentesiek játéka, mégis a Honvédos lányok örülhettek a győzelemnek és ezzel együtt a vasárnapi döntőbe jutásnak.
Eredmény:
Hungerit Metalcom Szentesi VK - Domino Honvéd 8-10 (0-4, 3-4, 3-0, 2-2).

16 órától már a ZF-Eger és az ELCO Dunaújvárosi Főiskola VE elődöntője következik, melyről a helyszínről online közvetítés formában számolunk be.

A csapatok összeállítása a következő:
ZF-Eger:
1 Serfőző Krisztina
2 Balla Ágnes
3 Antal Dóra
4 Miroslava Ziakova
5 Bene Kinga
6 Szeredi Krisztina
7 Pócsi Bianka
8 Jenes Janka
9 Kling Szandra
10 Rudinszki Krisztina
11 Veréb Alexandra
12 Fekete Krisztina
13 Jancsó Patrícia
14 Varga Renáta
Edző: Kelemen Attila.

ELCO Dunaújvárosi Főiskola VE:
1 Sós Ildikó
2 Ács Tímea
3 Zsámbok Lili
4 Pavuk Regina
5 Benkő Nóra
6 Szűcs Gabriella
7 Kovács Dóra
8 Trinász Ágnes
9 Brávik Fruzsina
10 Berta Blanka
11 Poszkoli Rita
12 Papalexisz Petra
13 Tóth Martina
14 Kacsó Orsolya
Edző: Mihók Attila.

Első negyed:
Nem a legjobban indult a mérkőzés egri szempontból, ugyanis első támadását rögtön gólra váltotta a Dunaújváros Brávik Fruzsina emberelőnyös góljának köszönhetően. Hamar megduplázta előnyét a vendég csapat. Ezek után egy egri kihagyott ötméteres következett, majd további dunaújvárosi gólok. A ZF részéről eddig egyedül Jancsó Patríciának sikerült betalálnia. Dunaújváros - Eger 5-1.

Második negyed:
Éledezik az Eger, ám sajnos ez eddig még nagyon nagy áttörést nem eredményezett. Bár Kling Szandra kétszer is gólt tudott szerezni emberelőnyből, a négygólos különbséget rendre visszaállították a vendégek, így a félidőben 7-3-as állást mutat az eredményjelző tábla. A látottak alapján nagy változásokra lenne szükség, hogy megfordítsa a mérkőzést Kelemen Attila csapata, de mivel több kulcsjátékos sem nyújt eddig jó teljesítményt, így borzasztó nehéz dolga lesz a csapatnak.

Harmadik negyed:
Eldőlt a találkozó. Sajnos az egriek játéka nemhogy javult volna, hanem még rosszabb lett. Egy újabb három góllal elvesztett negyedet követően bátran kijelenthető, hogy ezt a mérkőzést már nem tudja megfordítani a hevesi gárda. 10-3.

Negyedik negyed:
Sajnos az utolsó nyolc percben sem tudott már kozmetikázni az eredményen a ZF-Eger, sőt: újra három góllal vesztette el a negyedet a csapat. Így kialakult a 13-3-as végeredmény, amely a Dunaújváros döntőbe jutását jelenti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!