Sport

2008.11.14. 16:37

A Heves járja a létrát?

A labdarúgó megyei I. osztály 14. fordulójában sorra kerülő Heves – Pétervására mérkőzést a vendégek gyengébb helyezésétől függetlenül is rangadónak tartják a szakvezetők.

Fesztbaum Béla

– Nem téveszt meg, hogy néhányszor elcsúszott a Péterke, és ezért a vártnál gyengébb a helyezése – szögezte le részéről tényként Balázs Tihamér, a hevesiek edzője. – Változatlanul azok a játékosok alkotják a keretet, akik az idei bajnokságot megnyerték. Ezért vagyunk óvatosak, és számítunk nehéz mérkőzésre. Természetesen bizakodok is, mert egységes a csapatunk, és hazai pályán kínálkozik esély bebiztosítani az őszi elsőséget.

– Remélem, hogy mindkét csapat rangot ad a találkozónak, függetlenül attól, hogy nekünk nem úgy sikerült az ősz, ahogy szerettük volna – vélekedik Bukrán Csaba, a péterkeiek játékos-edzője. – Bátran futballozhatnak a csapatok, nem létfontosságú a pontszerzés. Ebben a bajnokságban kétségtelenül a Heves látszik favoritnak. Mi már végigjártuk azt a létrát, aminek a megmászására a hevesiek vállalkoznak, sok sikert kívánok nekik. A mi feladatunk, hogy nehezítsük a dolgukat.

[caption id="" align="alignright" width="400"] A hevesi Nagy Lászlóék (balra) a pétervásárai Balázs Attiláék ellen játszanak. Fotó: Ötvös Imre.
[/caption] Előkelő helyezésre számító csapatok találkoznak Andornaktályán és Füzesabonyban. Az andornakiakhoz a Gyöngyöshalász látogat, és nem esélytelen a pontszerzésre, de a hatvaniaknak is kijöhet a lépés Abonyban. Rejtély, hogy mennyire tiszteli majd a Novaj a vendég Besenyőtelek együttesét, feltehetőleg a Bélapátfalva rátalál korábbi önmagára a Lőrincit fogadva. A Nagyrédétől nagy könnyelműség lenne, ha akár egy pontot is ajándékozna a Verpelétnek. Az Atkár – Kisköre és az Egerszalók – Felsőtárkány mérkőzéseken kevés gólra, még inkább döntetlenhez közeli eredményre számítunk.

A 14. forduló párosítása:
Szombat, 13.00/játékvezető

Andornaktálya (5.) – Gyöngyöshalász (7.) Kónya I.
Heves (1.) – Pétervására (6.) Pest m-i. jv.
Novaj-Ostoros (15.) – Besenyőtelek (3.) Nógrád m-i jv.
Füzesabony (8.) – FC Hatvan (4.) Dudás S.
Bélapátfalva (9.) – Lőrinci (14.) Jávorszki Z.
Szombat, 16.00
Nagyréde (2.) – Verpelét (11.) Török D.
Vasárnap, 13.00
Atkár (16.) – Kisköre (12.) Szolnok m-i jv.
Egerszalók (10.) – Felsőtárkány (13.) Tyukodi J.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!