Sport

2008.11.23. 18:04

EVUK: mi együttműködtünk volna

Az Integra Agria SE részéről később mondják el a véleményüket az egri úszósportban hozott döntésről.

B. Cs.

Az ifjúsági és sportbizottság döntése ismert: januártól az Integra Agria SE lesz a megyeszékhelyen a kiemelt úszószakosztály, nem pedig az eddigi egylet, az Eger Városi Úszó Klub (EVUK).
Szeleczki János alpolgármester korábban már közölte azokat az érveket, amelyek alapján változik a korábbi támogatás célklubja. A városvezető többek között kiemelte: sajnálattal vette tudomásul, hogy a két egyesület vezetői nem tudtak megegyezni a közös folytatásról.

– Nos, ez nem fedi a valóságot, mi igen is kinyilvánítottuk, ha ezt így kívánják, együttműködünk – hívta szerkesztőségünket Lázár Rita, az EVUK elnöke. – A városházi fórumot követő egyeztetés után úgy álltunk fel az asztaltól dr. Nagy István Integra elnökkel, hogy megtörtént a megállapodás. Pohl Anette edző azonban egyértelműsítette, nem szeretnének a mi szakembereinkkel dolgozni. Ezt követően Nagy István bejelentette lemondását, majd jött a hír, mely szerint a sportbizottság az Integra mellett tette le a voksát. Ez azonban még csak egy javaslat, amiről majd a közgyűlés dönt. Lázár Rita hozzátette: két, külön minta szerint tevékenykedő klubról van szó, nem pedig ellenségekről.

Azt már Erdélyi Annamária, az EVUK egyik edzője említette, hogy jelenlegi igazolt tagjaik száma 42 fő. Ezen túlmenően mintegy 60 gyermek jár hozzájuk, akik még vizsga előtt állnak. Legismertebb versenyzőiknek Sztankovjánszki Anita és Péceli Tamás számít, ám a ranglistán előkelő helyet foglal el Szedmák Enikő és Hoffmann Balázs, továbbá Nagy Natália. Az EVUK képviselői szerint a nyilvánosság hamarosan sajtótájékoztatón ismerheti meg a klub fentiektől részletesebb álláspontját.

Az Integra Agria SE részéről Pohl Anette-t kerestük, ám a szakember egyenlőre nem kívánt reagálni. Mint mondta: később viszont szívesen megteszi ezt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!