Sport

2009.01.23. 05:54

Két hétig a kenguruk földjén

Ausztráliában kovácsolódnak a ZF-Eger női vízilabda-csapatának játékosai. Pénteken Bécs, majd Dubai érintésével az ausztráliai Perth-be utazik a ZF-Eger OB I-es női csapata. Pócsi Biankáék a bajnoki felkészülés jegyében két hetet töltenek a napfényes távoli kontinensen.

Sike Károly


[caption id="" align="alignleft" width="350"] Jancsó Patrícia (13) már Ausztráliában tartózkodik, Serfőző Krisztiánék pénteken utaznak. FOTÓ: LÉNÁRT MÁRTON
[/caption]– Az itteni borongós, hideg idő után valódi felüdülésnek ígérkezik a napfényes Ausztrália.
– Az ötlet még az olimpia idején fogalmazódott meg. A jelenleg a távoli kontinensen dolgozó egykori szövetségi kapitány, Szilágyi Péter meghívásának teszünk eleget – válaszolt érdeklődésünkre Kelemen Attila, a ZF-Eger női csapatának edzője. – Várhatóan két hetet töltünk a kenguruk földjén, a bajnoki felkészülés szempontjából szeretnénk ezt az időszakot minél hasznosabban eltölteni.

– Edzés edzés hátán?
– A tervek szerint napi két gyakorlás szerepel majd a programban, továbbá a kint tartózkodásunk idején, egy három csapat részvételével rendezett felkészülési tornán is lesz módunk erőfelmérőt tartani. Az ellenfelek egytől-egyig ausztrál csapatok, az edzőpartnerek között lesz majd a Szilágyi Péter által összeállított nyugat-ausztrál válogatott is.

Antal és Jancsó az „előőrsnek” számít

Az egriek 11 fős utazó kerete: Serfőző Krisztina, Szabó Ivett – kapusok, Balla Ágnes, Miroslava Ziaková, Bene Kinga, Pócsi Bianka, Szeredi Krisztina, Jenes Janka, Kling Szandra, Veréb Alexandra, Fekete Krisztina – mezőnyjátékosok. Perth-ben csatlakozik az egri küldöttséghez a magyar junior válogatott tagjaként az Ausztrál Olimpiai Ifjúsági Fesztiválon aranyérmet szerzett két egri pólós, Antal Dóra és Jancsó Patrícia.

– Túl azon, hogy várhatóan ideális körülmények között dolgozhat a csapattal, számos pozitívuma lehet a túrának.
– Ezt én is így gondolom. Az ausztráliai kirándulás kiváló alkalmat biztosít arra is, hogy még inkább összekovácsolódjon a gárda. A nyári, őszi időszakban a játékosok különböző korosztályos válogatottbeli kötelezettségei miatt nem volt teljesen ideális a felkészülésünk. A következő két hétben lehetőségünk nyílik a különböző taktikai variációk finomítására, illetve új elemek begyakorlására is, amelyeket reményeink szerint eredményesen tudunk majd alkalmazni a bajnokság további szakaszaiban.

– A visszaérkezés után majd futószalagon jönnek a bajnoki mérkőzések. 
- A programban úgy szerepel, hogy február 6-án, pénteken érkezünk haza. Túl sok időnk valóban nem lesz az akklimatizálódásra, ugyanis másnap már bajnoki mérkőzésen fogadjuk a Szentest, majd hétfőn az Újpesthez, míg szerdán a Dunaújvároshoz látogatunk. Számunkra az újvárosi találkozóval zárul az alapszakasz, bízom benne, hogy sikerül az 1–4. hely valamelyikén végezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!