Sport

2009.02.21. 21:15

Közel voltak a győzelemhez az egri kosarasok

Közel volt a győzelemhez az EKF-HÉSZ-EGER férfi kosárlabdacsapata a listavezető Salgótarján ellen, ám a végjátékban kiénekelték a sajtot a nógrádi kosarasok Ughy Alberték szájából.

Fenyves Balázs

NB I/B., férfiak, kelet, 18. forduló
EKF-HÉSZ-EGER – Wamsler SE Salgótarján 86-89 (25-20, 17-24, 25-14, 19-31)
Eger, Körcsarnok, 400 néző. V.: Gál, Fodor.
EGER: RUSZNÁK 20/3, Máthé 10/6, UGHY 20/12, Zsemlye 9, Zsíros 16/9. Cs.: dr. Sneider 9/6, Sütő 2. Edző: Széles-Kovács Gyula.
SALGÓTARJÁN: SEBŐK 26/6, HARTVICH 16, Gorszkij 7, VAVRA 16, Kolovics 12. Cs.: Wehner 12, Kiss. Edző: Dániel Tamás.
Kipontozódott: Rusznák a 39. percben. Kiállítva: Ughy és Hartvich a 38. percben (kakaskodásért).

Nem jó előjelekkel készültek a listavezető Salgótarján elleni hazai rangadóra az egri kosarasok, mivel a héten több sérülés, illetve betegség hátráltatta a munkát. Ezen kívül a múlt heti nagykállói vereség után a fejekben is rendet kellett tenni. A találkozón nem is játszott még a Pécs elleni Magyar Kupa mérkőzésen kézsérülést szenvedett dr. Fazekas Csaba, így a kiváló játékos csak a kispadon, civilben szoríthatott társaiért.

A mérkőzés egri szemszögből indult jobban, mivel Máthé Balázs triplájával előnyt szereztek a főiskolások. Ez aztán hamar lázba is hozta a találkozóra kilátogató mintegy négyszáz nézőt, amely az eddigiekhez képest mindenképpen rekordszámú nézettségnek számít. Persze jó ötven-hatvan tarjáni szimpatizáns is érkezett a Körcsarnokba, akik dobokkal, végig hangosan éltették kedvenceiket – és sajnos gyakran szidták a hazaiakat, legyen az néző, vagy játékos. Mellette csordogált a mérkőzés, amelynek a tizenkettedik percében vezettek először Vavra Andrásék. Főleg a lepattanók elhozásában jeleskedtek északi szomszédaink, akik ennek köszönhetően a nagyszünetre két pontos előnnyel vonulhattak.

Ez azonban mit sem számított a HÉSZ-nek, ugyanis egy 16-0-s szériát produkáltak a harmadik negyedben úgy, hogy a második félidő kezdetétől öt és fél percen keresztül képtelen voltak kosarat dobni a salgótarjániak. Ebben az időszakban főleg Rusznák Zsolt és Ughy Albert vitte hátán a csapatot, de a többiek is odatették magukat, így az utolsó tíz percet magabiztos előny birtokában várhatták a hevesiek.

Csakhogy az őszi mérkőzéshez hasonlóan, - amikor szinte végig vezetve, nagyszerűen játszottak Széles-Kovács mester fiai a nógrádi megyeszékhelyen – ezúttal is felzárkózott, majd megfordította az állást a vendég gárda. Két perccel a vége előtt aztán egy átlagos fault után a földön fekvő Ughy Albert és Hartvich Tamás rugdosódtak össze egy kicsit, ami pont elégnek bizonyult ahhoz, hogy a két játékos a kiállítás sorsára jusson. A hazai játékmester elvesztését csak tetézte, hogy alig fél perccel később az addig remeklő Rusznák Zsolt begyűjtötte ötödik személyi hibáját, így aztán a végére két legjobbja nélkül kellett volna kicsikarni a győzelmet az egrieknek.

Elfáradtak a hazaiak, bár a találkozó krónikájához hozzátartozik, hogy a játékvezetők sok esetben nem álltak a helyzet magaslatán. Maradt tehát a vereség, amivel a Salgótarján megerősítette helyét a tabella élén. Az egrieknek maradék négy mérkőzésükből egyet mindenképpen meg kell nyerniük ahhoz, hogy az első négyben végezzenek az alapszakaszban.

Széles-Kovács Gyula: - Nehezen találom a megfelelő szavakat, mert bár nem szoktam a bírókkal foglalkozni, most mégis meg kell tennem, mivel elég sok esetben a Salgótarjánt segítették ítéleteikkel. A csapatom előtt egyébként le a kalappal, mindenki rengeteget tett a győzelemért, ami sajnos elmaradt. Sajnos az előjelekből kiindulva sejtettem, hogy nehéz meccs lesz, amit végül is nem ezért nem sikerült megnyerni.

Dániel Tamás: Úgy gondolom, hogy a nagyobb játékerőt képviselő csapat nyerte meg a találkozót. Nem akarok senkit megbántani, de én így látom a dolgokat. Ettől függetlenül az Eger nagyon jó csapat, amely az utolsó pillanatig küzd. Szurkolok nekik, hogy egy meccset még nyerjenek, amivel ott lehetnek a rájátszásban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!