Sport

2009.02.27. 07:59

Ma már Egerben a Real Madrid

Ma már Egerben köszöntik a Real Madrid öregfiúk csapatának küldöttségét, melynek tagjai a Grupo Milton-kupa 12. jótékonysági tornán lesznek pályára lépő vendégek.

Bódi Csaba

A pénteki dél körüli Ferihegyre érkezést követően a Szent István Bazilikához vezet a királyi klub delegációjának útja. A Puskás Ferenc sírhelyénél történő megemlékezés után az Unio Hotelben előbb sajtótájékoztató, majd ebéd vár az Enrique Perez Diaz, alias „Pachín” irányította társulatra. A megyeszékhelyen a Hotel Eger & Park szolgál a hispánok bázisaként, ahonnan a városházára mennek Amaviscáék, hogy aztán a napot a Csutorás Ferenc borász pincéjénél elköltött vacsorával zárják le.

Szombaton 12 órától az FTC, 13-tól pedig az MTK-VM vár ellenfélként Alfonsóékra, akikhez a lefújást követően lehet aláírásért fordulni az autogram gyűjtőknek. A későbbi parkettre lépés a csoportbeli helyezés függvénye, viszont vasárnap egészen bizonyos, hogy 12.40-től lesz a spanyolok újabb szereplése, méghozzá a Grupo Milton Team alkalmi gárdájával szemben. A várost 15 órakor hagyják el a reálosok.

Nacsa Olivér kontra Farkasházy Tivadar

Szombaton 15.25-től két alkalmi sztárcsapat játszik bemutató meccset a következő összeállításban.

Grupo Milton Team: dr. Miksi Gyula, Nyilasi Tibor, Illés Béla, Leó, Nacsa Olivér, Hegyi Iván, Hrutka János, Csordás Tibor, Lukács László, Szabó András „Zsuzsi”, Deli Gábor, Földesi János, Borbély Zoltán, Szakál Miklós.

Gabora Team: Novák László, Drajkó Ferenc, Kőházi Tibor, Sisa Tibor, Farkasházy Tivadar, Varju Gábor, Tóth Imre, Szebeni István, Győzike, Gabora János, Sipos Jenő, Mátyus Sándor. A Szabó András „Zsuzsi” és barátai által szervezett tornán jelen lesznek a tatabányaiak is, akinek testközeli élményük van a spanyolokról.
– Emlékezetes, 1981-ben az UEFA-kupában csapatunk idehaza 2–1-re legyőzte a Real Madridot, és a visszavágón csak 1–0-ra kaptunk ki – idézte fel 28 évvel ezelőtt történteket Marton Csaba, a bányász klub csapatvezetője. – Elsősorban sportszerű mérkőzéseket várok a csapatoktól az egri tornán, ahol nagyon szeretnénk döntőt játszani a Real Madriddal. Ha ez megvalósul, akkor igazán elégedettek lehetünk.

A Szabó György vezette Komárom-Esztergom megyeieket céljaik elérésében többek között Gelei Károly, Szekér Pál, Hornyák Vendel, Szabó Viktor, Szalma József, Csapó Károly, Kiprich József és Plotár Gyula segíti.

A pécsieknél két labdarúgó is akad, akik szombatra kizárólag a Real miatt kaptak felmentést a PMFC-nél végzendő feladatuk alól.
Márton Gábor és dr. Papp Zsolt Róth Antal engedélyével jöhet csak, aki megértette, hogy segítőjének és a csapat orvosának milyen lehetőséget jelent a madridiak elleni esetleges szereplés – magyarázta a helyzetet Misányi Lajos csapatvezető.

[caption id="" align="alignright" width="400"] A tatabányai Csapó Károlyék vágya: döntőt játszani a Real Madriddal. Fotó: Lénárt Márton.
[/caption] A Budapest Honvéd szeniorjai 2002 után jönnek ismét a körcsarnokba, keretükben Hamar Istvánnal, Kovács Kálmánnal, Duró Józseffel és Dajka Lászlóval. A Vasas SC visszatérő vendégként érkezik, ám ezúttal már Illovszky Rudolf nélkül... Rudi bácsi emlékét jó játékkal szeretnék ápolni Mészöly Gézáék, Kozma Istvánék és Pecha Lászlóék. A fővárosi piros-kékehez hasonlóan vasárnap láthatja a közönség az Eger SE együttesét is. A László István által kialakított gárdában újra egri szerelést húz Fodor András is. Az Egyesült Államokból hazatérve „Foci” gyermek tanítványait, a BVSC ''94-es korosztályú fiataljait is elhozza a rendezvényre.

A Sztárcsapatok közül idén sem hiányzik a Zenészek és barátaik alkotta társaság, de jelen lesznek a honi játékvezetők legjobbjai, így Kassai Viktor, Erős Gábor, Vad II. István és a gyöngyösi Farkas Ádám is. A Debreceni VSC-t az Egerben is megfordult Vadicska Zsolt mellett Madar Csaba, Szatmári Csaba és Sándor Csaba is erősíti majd, míg a hevesi megyeszékhelyről származó Papp László vezette siófokiak 1984-ben MNK-győztes csapatukból Olajos Sándort, Szajcz Miklóst és Horváth Lászlót is magukkal hozzák.

A belépőket szombaton 2000 (felnőtt) és 1500 (gyermek, diák, nyugdíjas) forintért, vasárnap 1500 és 1000 forintért lehet megvásárolni. A kétnapos bérlet ára 3000, illetve 2000 forint. Elővételben a következő helyeken lehet tiketteket váltani: Adidas Bolt, Széchenyi u. 10. (Tel.: 20/230–4179), Goól Sport, Jókai u. 10. (36/424–715), Gyros Étterem-Söröző, Széchenyi u. (Tel.: 36/413–781).

Grupo Milton Team: dr. Miksi Gyula, Nyilasi Tibor, Illés Béla, Leó, Nacsa Olivér, Hegyi Iván, Hrutka János, Csordás Tibor, Lukács László, Szabó András „Zsuzsi”, Deli Gábor, Földesi János, Borbély Zoltán, Szakál Miklós.

Gabora Team: Novák László, Drajkó Ferenc, Kőházi Tibor, Sisa Tibor, Farkasházy Tivadar, Varju Gábor, Tóth Imre, Szebeni István, Győzike, Gabora János, Sipos Jenő, Mátyus Sándor. A tatabányai Csapó Károlyék vágya: döntőt játszani a Real Madriddal. Fotó: Lénárt Márton. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!