Sport

2009.04.29. 18:47

A Hevesi SE a megyei sakkcsapatbajnok

A végig magabiztosan vezető, nagyon erős gárdát alkotó hevesiek szerezték meg bajnoki címet a 2008/2009-es Heves-Nógrád megyei felnőtt sakkcsapat-bajnokságban.

HEOL

Az Agria Park Vásártér termében a 7. fordulóval ért véget a pontvadászat, amelynek során az ősszel már az NB II-ben sakkozó Bakos Balázsék a győzelmek mellett mindössze egy döntetlent értek el, a szintén az aranyéremre pályázó Pétervására ellen. A további helyezések azonban korántsem dőltek el ilyen egyértelműen.

A záró játéknap előtt még több csapat is tolongott a még kiadó érmekért. A 4. helyen álló a Pásztó az utolsó fordulóban nagyarányú győzelmet aratott a sorozatosan gyenge formát mutató Egri Vasas ellen, és ezzel a második helyre ugrott. A bronzérmet erre az idényre igencsak megerősödött Pétervására csapata hódította el. A küzdelemsorozat negatív meglepetését a tavalyi bajnok, a Mátra SE II. utolsó előtti helyezése szolgáltatta.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A hevesiek ősszel már az NB II-ben sakkozhatnak. Beküldött fotó.
[/caption]

A 7. forduló eredményei: Pétervására – Salgótarján 5:5, Heves – Mátra SE II. 7:3, Egri Vasas – Pásztó II. 1.5:8.5, Andornaktálya – Hatvan 5:5.
A végeredmény:
1. Hevesi SE 50,5 pont,
2. Pásztó II. 42,5,
3. Pétervására 41,5,
4. Andornaktálya 40,
5. Salgótarján 34,5,
6. Hatvan SK 31,5,
7. Mátra SE II. 23,5,
8. Egri Vasas 17.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!