Sport

2009.04.07. 14:11

Kovács Ádám világbajnokokat utasított maga mögé Dániában

A dán Hillerod városának környékén rendezték meg a Spring Cup szezonnyitó tájfutó versenyt, egyben az idei első Világranglista futamot, melyet az egri Kovács Ádám nyert meg.

HEOL

 A 2007-es világbajnok Daniel Hubman és tavalyi győztes Matthias Merz előtt Kovács Ádám, az Egri Testedző Club sportolója nyerte a Spring Cup szezonnyitó tájfutó versenyt, egyben az idei első Világranglista futamot. A dán Hillerod városának környékén rendezett eseményről dr. Nagy Árpád edző számolt be portálunknak. – Már az elutazás előtt látható volt, hogy Ádám kiváló formában van – fogalmazott a szakember.

Rendkívül jól sikerült a 18 hetes téli felkészülés, amit jelzett a Mezei Futó Magyar Bajnokság 6000 méteres távján megszerzett második helyezés. A győzelem rendkívül értékes, mert a 155 fős elit mezőnyben világbajnokok sora végzett sportolónk mögött. A többszörös tájfutó magyar bajnok, vb-bronzérmes eredményére a tájfutó világ is felfigyelt, arról nem beszélve, hogy a siker rendkívül fontos lélektani alapot jelenthet a nyáron Miskolcon sorra kerülő felnőtt világbajnokságra történő felkészüléshez. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Daniel Hubman (balra) és Matthias Merz között az idei Spring Cup győztese: Kovács Ádám. Beküldött fotó.
[/caption]

Címkék#Eger
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!