Sport

2009.04.08. 17:37

Új füves pályát kapnak az egri hősök

A pályázaton nyert hárommillió forint sorsa mellett az is kiderült az Egri Városi Sportiskola mai edzői értekezletén, hogy újabb füves pályákkal gyarapszik a Felsővárosi sporttelep.

Bódi Csaba

– Már ebben a hónapban elkezdik a munkálatokat a Felsővárosi pályán, ahol a kivitelezőkkel abban állapodtunk meg, hogy a meglévők mellé idén augusztus 31-ig elkészül két nagyméretű füves játéktér – számolt be a fejlesztésről Kovács Géza, az Egri Városi Sportiskola igazgatója.
– Az Eger Heroes amerikai futball klubbal közös projekt részeként megvalósuló kivitelezés végén a „hősök” használják majd az egyik nagypályát, míg a másik a diáksport céljait szolgálja. A lakosság felé történő nyitás abban nyilvánul meg, hogy ingyen lehet futni a sporttelep nem műfüves részén. Arról is zajlik az egyeztetés, hogy a műjégpályát télen és nyáron is megfelelő módon lehessen hasznosítani.

A városi stadion salakos futópályájának felújítása kapcsán arról is szó esett, hogy a hobbi futók 19 és 22 óra között világítás mellett róhatják a köröket a létesítményben. Petrovai József atléta edző örömmel közölte, hogy a Leányka úti sporttelepen található rekortán pályán a kivitelező cég hamarosan elvégzi azokat a javításokat, amelyek nélkül nem lehet hitelesített eredményeket regisztrálni. [caption id="" align="alignleft" width="334"] Ősszel már saját pályájukon futballozhatnak az Eger Heroes tagjai. Fotó: Lénárt Márton.
[/caption]

– A tulajdonos partner abban, hogy nagyobb versenyekre is igénybe vegyük a létesítményt, amelyet térítésmentesen bocsátanak rendelkezésünkre – mondta a megyei atlétika szövetség nemrég megválasztott elnöke. A fejlesztések ezzel azonban korántsem zárultak le az EVSI-nél, sőt! – Hároméves tervet készítettünk a hozzánk tartozó létesítmények felújítására, és bár ebből még csupán félév telt el, a munkának vannak látható jelei – utalt Kovács Géza a körcsarnokban elvégzett átalakításokra.

Készülőben az úszásoktatás koncepciója

Az önkormányzat részéről tavaly december elhangzott, hogy a városi úszásoktatás az EVSI keretében történik majd. Ennek kapcsán Kovács Géza elmondta, hogy javában készül a koncepció, a részletek hamarosan ismertek lesznek. A labdarúgást illetően elfogadják a közgyűlés határozatát, amely az Egri FC Kft. hatáskörébe vonta a sportiskolából 2006. szeptember 1-jén kivált futball szakosztályt.

– Az Agóra programhoz kapcsolódva a stadion és a csarnok is olyan arculatot kap, amely igazodik az érsekkerti salakos pálya területét érintő jelentős beruházáshoz. Folyamatosan csinosítjuk a dr. Kemény Ferenc nevét viselő sportcsarnokot, amely május 23-án a kötöttfogású felnőtt birkózók országos bajnokságának ad otthont. A rendezésen túl az is nagyon lényeges, hogy a hazai színek képviseletében 12 versenyzőnk indul majd az ob-n, ami jelentős számnak tekintendő.

Az igazgató bemutatta a nyolc szakosztályt képviselő edzőknek azokat az új kollégákat, akik a jövőben munkatársként tevékenykednek a sportiskolában. A tájfutóknál Simon Ágnes, a röplabdázóknál Molnárné Bolya Katalin és Vincze Tamás foglalkozik az EVSI keretén belül a gyerekekkel. Az első negyedév kiemelkedő eredménylistájának ismertetését követően azok a fotók kerültek terítékre (illetőleg a vászonra), amelyeken a minisztériumi pályázaton elnyert három millió forint felhasználását dokumentálták. Az edzőcipőkből, labdákból és egyéb sportfelszerelésekből a különböző szempontok szerint jutott minden szakosztálynak.

– Tavaly októberben 6,5 millió forint érkezett a számlánkra a fenntartó önkormányzattól, az adók egy százalékából befolyt összegként – folytatta Kovács Géza. – Ebből 2008-ban 4,5 millió forintot felhasználtunk, míg a fennmaradó részt az idén költhetjük el. A köszönetnyilvánításon és a dicséretes eredményeken túl azonban nem árt a jövőre gondolni. Szeretnénk, ha minél többen csatlakoznának a sportiskolához. Ennek érdekében toborzókat szervezünk, a minél teljesebb tájékoztatás és megismertetés érdekében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!