Sport

2009.05.13. 16:41

Bronzéremmel ünnepelték a jubileumot a ZF-Eger női pólósai

Az OB I. bronzérmeseként zárt és ezzel fennállása legnagyobb sikerét könyvelhette el a ZF-Eger női vízilabda-csapata, miután a harmadik helyért rendezett párharcban ma másodszor is legyőzte a Szentest.

Fenyves Balázs

„Szép volt csajok!” zúgott a szurkolói dicséret ma az egri Bárány-uszodában. Nem csoda, hiszen a ZF-Eger női csapata a Szentes másodszori legyőzésével fennállása első OB I-es bajnoki érmét szerezte. Az ünnepléshez az első találkozón kiharcolt bravúros sikert követően még egyszer le kellett győzni a riválist, amit nagyszerű játékkal meg is tettek az egriek.

Antal Dóráék már az első negyedben az ellenfél tudtára adták, ők bizony ma ünnepelni szeretnének. A második nyolc perc aztán nem várt fordulattal folytatódott, a Szentes védekezése feljavult, ami némi zavart keltett a hazaiak játékában. Ezt követően azonban kétség sem fért ahhoz, hogy melyik együttes akarja jobban a harmadik helyet. Potyogtak a gólok, ami szerencsére a ZF játékából fakadt, így a hajrá már olyannyira izgalommentessé alakult, hogy az összecsapáson egyébként szenzációs hangulatot teremtő szurkolók az utolsó percekben már csak az ünnepléssel voltak elfoglalva. Jött is a visszaszámlálás és az idei szezon utolsó dudaszója. A lányok ellenben még ekkor sem szusszanhattak, mivel edzőjük, Kelemen Attila vízbedobása még csak ez után következett.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A győztes meccs után a ZF-Eger minden tagja boldogan ugorhatott a Bárány-uszoda vizébe. Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

A harmadik hely megszerzésével nem akármilyen tettet vitt véghez a Serfőző Krisztina, Balla Ágnes, Antal Dóra, Miroslava Ziaková, Bene Kinga, Szeredi Krisztina, Pócsi Bianka, Jenes Janka, Kling Szandra, Rudinszky Krisztina, Veréb Alexandra, Fekete Krisztina, Jancsó Patrícia, Szabó Ivett, Varga Renáta, Vályi Fanni alkotta gárda, hiszen az egri női póló 1984. május 12-i megalakulása után szinte napra pontosan 25 évvel szerezték meg a klub első dobogós helyezését a honi a legjobbak között. Az éremszerzés mellett az már plusz ajándék, hogy a harmadik hely megszerzésével kivívták a LEN-kupában való indulás jogát, ami egészen más távlatokat nyithat az egri női vízilabdában.

– Bíztam benne, hogy meg tudjuk lepni a Szentest, mert tudat alatt az egész bajnokságban erre készültünk – fogalmazott a mérkőzés után Kelemen Attila, az egriek edzője. – Sok mindent arra tettünk fel, hogy a bronzcsatát meg tudjuk nyerni, a lányok pedig megmutatták, hogy esélyesként is tudnak győzni. Már az első meccsen is szenzációs teljesítményt nyújtottak, de ma sikerült feltenni az i-re a pontot. Hálásak vagyunk a szép számú közönségnek, akik a délelőtti időpont ellenére is kilátogattak az uszodába és végig szurkoltak a lányoknak. A jövő egyenlőre még kérdés, szeretnénk erősíteni és indulni a nemzetközi kupában is, de ez a szakosztálytól is függ. Egy azonban biztos: ezzel a bronzéremmel nem szeretnénk beérni, mert továbbra is komoly céljaink vannak.

Az első negyed adta meg igazán az alaphangot
ZF-Eger – Hungerit MetalCom Szentesi VK 10–6 (3–0, 0–2, 3–1, 4–3)
Eger, Bárány-uszoda, 250 néző. V.: Németh, Vojvoda.
EGER: SERFŐZŐ – ANTAL 3, ZIAKOVÁ 1, BENE 2, PÓCSI 1, KLING, JANCSÓ 2. Cs.: SZEREDI, JENES, FEKETE 1.
Edző: Kelemen Attila.
Gól-emberelőnyből: 8/4, ill. 12/2. Ötméteresből: 2/1, ill. –.
Kipontozódott: Jancsó a 28., Fekete a 29. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!