Sport

2009.06.10. 17:38

Már nem Éles József edzi a gyöngyösi kézilabdásokat

Éles József novemberben vette át a menesztett Jano Pál edző helyét a Gyöngyösi Főiskolai KK férfi kézilabda-csapatának kispadján, s alig több mint hat hónap közös munka után távozott a Mátraaljáról.

Sike Károly

– Éles Józseffel novemberben 2010. júniusáig szóló megállapodást kötöttünk olyan opcióval, hogy a bajnokság végén bármelyik fél kezdeményezheti a szerződés felbontását – fogalmazott dr. Magda Róbert, a gyöngyösiek szakosztályvezetője. – A napokban történt egyeztetések után viszont arról határoztunk, hogy nem folytatjuk a közös munkát. Úgy készülünk, hogy továbbra is élvonalbeli csapatként szerepel a klub, és indulunk a Kupagyőztesek Európa Kupájában. Gőzerővel dolgozunk a keret kialakításán, nem kizárt, hogy korábban már nálunk is foglalkoztatott játékos(ok) tér(nek) vissza a csapatba. A edző személyét illetően is folyamatos tárgyalások zajlanak, reményeink szerint napokon belül megnevezzük a GYFKK új trénerét.

Éles József svájci, majd romániai edzősködés után Magyarországon elsőként a Gyöngyösi Főiskolai KK gárdájánál vállalt szakmai munkát. Hatalmas lelkesedéssel, és nagy reményekkel kezdett új állomáshelyén.
– Több mindenben nem jutottam közös nevezőre a vezetőkkel, ezért is döntöttünk úgy, hogy nem folytatjuk együtt – válaszolt érdeklődésünkre a korábbi háromszoros világválogatott. – A csapat kiesett az NB I-ből, ami nyilván az edző hibája is, de a problémák forrása többrétű. Az elöljárókkal szemben hiányzott a kellő összhang, a megfelelő kommunikáció, s nem utolsó sorban az ideális munkához szükséges nyugodt légkör. Utólag visszagondolva, ha egy kicsit tapasztaltabb, rutinosabb edző vagyok, már a mezőkövesdi mérkőzés után történtek miatt fel kellett volna állnom. Ott szétesett az együttes. A dolgok jó oldalát nézve viszont, akkor nem lettem volna a csapattal Magyar Kupa-bronzérmes, ami számomra legalább olyan értékes, mint egy bajnoki arany a Veszprémmel, vagy bármely más együttessel. Szerettem volna folytatni, hiszen nyáron általam több olyan játékos is csatlakozott volna a GYFKK-hoz, akikről tudom, ha kell, szívüket-lelküket kiteszik a pályára. Az élet azonban mást hozott.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Éles utólag úgy látja, hogy több tapasztalat birtokában már a mezőkövesdi meccs után felállt volna. Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

A korábbi veszprémi közönségkedvenc a jövőjével kapcsolatban elmondta, bár nagyon szeretne továbbra is Magyarországon edzősködni, elképzelhető, hogy külföldön erre több lehetősége adódik. Az elkövetkezendő hetekben, hónapokban az alsóőrsi utánpótlásközpont fejlesztésén fáradozik.

Csík, Rosta, Jano, Éles, ???

A Gyöngyösi Főiskolai KK együttese Csík János vezetésével 2006 nyarán az NB I/B Keleti-csoportjának bajnokaként szerzett jogot az élvonalbeli indulásra. Az azóta eltelt három év alatt négy edző irányította a főiskolásokat. A leghosszabb ideig a korábbi szövetségi kapitány, Csík élvezhette a klubvezetők bizalmát. Összeállításunkban az eddigi élvonalbeli edzők mérlegét gyűjtöttük ki.

Meccs Győzelem Döntetlen Vereség

Éles József

29 10 4 15

Jano Pál

21 13 2 6

Rosta István

16 5 5 6

Csík János

32 12 – 20

A főiskolások jövője továbbra is a Pécsi KK kezében van. Az NB I/B Nyugati-csoportjában bajnoki címet szerzett mecsekaljai gárda ugyanis még mindig nem adott konkrét választ arra, hogy él-e a feljebblépés lehetőségével. Ezt hivatalosan június 30-ig kell jelezniük a szövetség felé, de ígéretük szerint ez már korábban is bekövetkezhet.
Információink szerint a legégetőbb problémát a szűkös anyagiak jelentik a klub számára, ennek megoldásán folyamatosan dolgoznak. Az azonban mindenképpen jelzésértékű, hogy az új NB I-es mezőny képviselői számára tartott fővárosi ligaülésen a Pécsi KK vezetői nem jelentek meg...

Meccs Győzelem Döntetlen Vereség

Éles József

29 10 4 15

Jano Pál

21 13 2 6

Rosta István

16 5 5 6

Csík János

32 12 – 20 Éles utólag úgy látja, hogy több tapasztalat birtokában már a mezőkövesdi meccs után felállt volna. Fotó: Lénárt Márton -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!