Sport

2009.10.13. 16:30

A perui világbajnok a Hírlapot is vitte

Az összmagyar csapat által szerzett 25 éremből tizenegyet a házigazda egriek és a környékbeliek gyűjtöttek a 17. SKDUN Funakoshi Gichin Shotokan Karate Világbajnokságon.

Bódi Csaba

– A 25 magyar érem közül három különösen értékes. A haladók küzdelmében egyéniben Juhász Zoltán és a Jakab Gabriella, Jakab Zsuzsanna, Molnár Vivien, Marozsán Anita alkotta csapat, formagyakorlatban pedig a Kiss Gergő, Molnár Dániel, Bagány Ádám összetételű trió bronzérme számít kiváló eredménynek Váczi József utánpótlás kategóriában szerzett kata aranya és Bozó Dániel kumite elsősége mellett.

Természetesen a további hat medálnak is nagyon örülünk, és büszkék vagyunk vb-dobogós versenyzőinkre is – adott számot az egriek szerepléséről Juhász Ferenc. A 6. danos mester a 17. SKDUN (Shotokan Karate Do of United Nations) Funakoshi Gichin Shotokan Karate Világbajnokság és a 2. SKDUN Kohai Nemzetközi-kupa főszervezőjeként értékelte az egri körcsarnokban rendezett kétnapos viadalt, melyen 40 ország 960 indulója lépett tatamira.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A rendezők 300 serleget osztottak ki. Fotó: Lénárt Márton.
[/caption]

A haladó és utánpótlás kategóriában összesen 5 arany-, 4 ezüst-, és 16 bronzérem jutottak a magyaroknak, akik ezzel a eredménnyel is megerősítették: a 86 országot számláló világszervezet első tíz nemzetében van a helyünk. A világbajnoki pontverseny dobogójára Egerben egyébként a román, a litván és az azerbajdzsáni válogatott állhatott.

Az egri és környékbeli érmesek

Aranyérem Váczi József felnőtt, formagyakorlat, up. Bozó Dániel felnőtt, küzdelem, up.

Ezüstérem Bencs Tiborné felnőtt, kumite up. Vácziné Pindrok Beáta felnőtt, formagyakorlat, up.

Bronzérem Juhász Zoltán haladó, küzdelem, 16–17 évesek Jakab Gabriella, Jakab Zsuzsanna, Molnár Vivien, Marozsán Anita haladó, csapat, küzdelem Kiss Gergő, Molnár Dániel, Bagány Ádám haladó, csapat, formagyakorlat Császár Csilla küzdelem, 16–17 évesek Birincsik Gábor felnőtt, formagyakorlat Váczi Lilla formagyakorlat, 16–17 évesek Vanyó Attiláné felnőtt, kumite

A hozzávetőleg 8 millió forintos költségvetésű esemény végén 500 érmet és 300 serleget osztottak a rendezők, akik számára rengeteg hozadékkal járt a harcművészeti ág legnagyobb ünnepe.

– Eger nevét és a városban töltött napok emlékét a Európán túl Ázsiába, Afrikába és Amerikába is elvitték a részvevők – tette hozzá Juhász Ferenc.
– A japán versenyző és a perui világbajnok a vb után az edzésünkre is lejött, sőt mindketten megvásárolták a Heves Megyei Hírlapot, amelyben az eseményről szóló beszámoló szerepel.

Közös edzés, közös tanulás, közös öröm

Vácziéknál Az egerbaktai Váczi család tagjai három érmet gyűjtöttek a vb-n (aranyból, ezüstből és bronzból is jutott egy-egy), amelyre nyár óta heti öt edzéssel készült a 41 éves Váczi József, a 40 esztendős Vácziné Pindrok Beáta és a 17 éves Váczi Lilla. A gyermek tavaly Franciaországban állt már a dobogó második fokán, ám szülei először a körcsarnokban élték meg a dicsőség mámorát. Az igazi értéket mégsem ez jelentette a famíliának.

– A lányunk szereplése az elvégzett munka alapján nem jelentett meglepetést, a férjemmel mi meg „csak” felfejlődtünk hozzá – szerénykedett Vácziné.

– Nekünk a karate a testi, lelki fejlődés lehetőségét adja. Nemcsak sportként fogjuk fel, hanem folyamatos tanulásként, azzal a mentalitással, hogy aki az edzéseket nem törekszik a tökéletességre, az a versenyen sem teljesíthet magas színvonalon. A vb-n előkelő helyen jegyzett versenyzőktől láthattuk, hogy mi a követendő út. A csarnokban feltüntetett japán közmondáson pedig mindenkinek érdemes lenne elgondolkodni, amely szerint „A gyáva nap mint nap meghal, a bátor csak egyszer.”

- Noha vízumproblémák miatt indiaiakat nem fogadhattunk, de az ázsiai országból jönnek majd hozzánk karatékák edzőtáborozni, engem Romániába hívtak bíráskodni, és még lehetne folytatni a sort. Nem csak ezek miatt mondom, hogy jól sikerült vb-n vagyunk túl, amelynek lebonyolításában és támogatásában rengetegen nyújtottak segítséget. Köszönet érte!

Ezüstérem Bencs Tiborné felnőtt, kumite up. Vácziné Pindrok Beáta felnőtt, formagyakorlat, up.

Bronzérem Juhász Zoltán haladó, küzdelem, 16–17 évesek Jakab Gabriella, Jakab Zsuzsanna, Molnár Vivien, Marozsán Anita haladó, csapat, küzdelem Kiss Gergő, Molnár Dániel, Bagány Ádám haladó, csapat, formagyakorlat Császár Csilla küzdelem, 16–17 évesek Birincsik Gábor felnőtt, formagyakorlat Váczi Lilla formagyakorlat, 16–17 évesek Vanyó Attiláné felnőtt, kumite Közös edzés, közös tanulás, közös öröm Vácziéknál Az egerbaktai Váczi család tagjai három érmet gyűjtöttek a vb-n (aranyból, ezüstből és bronzból is jutott egy-egy), amelyre nyár óta heti öt edzéssel készült a 41 éves Váczi József, a 40 esztendős Vácziné Pindrok Beáta és a 17 éves Váczi Lilla. A gyermek tavaly Franciaországban állt már a dobogó második fokán, ám szülei először a körcsarnokban élték meg a dicsőség mámorát. Az igazi értéket mégsem ez jelentette a famíliának.

– A lányunk szereplése az elvégzett munka alapján nem jelentett meglepetést, a férjemmel mi meg „csak” felfejlődtünk hozzá – szerénykedett Vácziné.

– Nekünk a karate a testi, lelki fejlődés lehetőségét adja. Nemcsak sportként fogjuk fel, hanem folyamatos tanulásként, azzal a mentalitással, hogy aki az edzéseket nem törekszik a tökéletességre, az a versenyen sem teljesíthet magas színvonalon. A vb-n előkelő helyen jegyzett versenyzőktől láthattuk, hogy mi a követendő út. A csarnokban feltüntetett japán közmondáson pedig mindenkinek érdemes lenne elgondolkodni, amely szerint „A gyáva nap mint nap meghal, a bátor csak egyszer.” A rendezők 300 serleget osztottak ki. Fotó: Lénárt Márton. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!