Sport

2009.10.03. 09:38

A veretlenek találkozójára a döntetlen a reális tipp

Hét forduló után még négy csapat veretlen a labdarúgó megyei I. osztályban, abból kettő – a Nagyréde és a Markaz – ma este méri össze erejét.

Fesztbaum Béla

A szőlő és borkultúra révén is közismert települések csapatai közvetlen szomszédok a tabellán a bajnokság 8. fordulója előtt. A Nagyréde két szerzett góllal jár előbb, mint vendége, ám ezzel a tipegéssel egyelőre nem elégedett az edző Nagy Gábor. Az újonc Markaz ez idáig úgy tartja a lépést az élmezőnyben, hogy nem ismer vereséget. Fehér Gyula játékos-edző szerint ők még mindig a biztos bennmaradásért harcolnak, de idegenben is céljuk a pontszerzés. Veszteni valójuk nekik kevesebb.

Az FC Hatvan nagyon jól gazdálkodik állományával és a sorsolásával. A Besenyőtelek kezd helyre rázódni, meghatározó lesz a rázkódásban, hogy mire jutnak a hatvaniakkal. A Novaj-Ostoros ide-oda hullámzik, a Tarnalelesz ősszel csak idegenbe utazik. A lelesziek hulláma mélyebb, miközben arra ügyelnek, hogy nagyobb „léket” ne kapjanak. A Pétervására a „kisujjából” rázta ki a Novaj elleni győzelmet, Balázs Attiláék Bélapátfalván is feltétlen esélyesek. Az éllovas Felsőtárkánynak és a stabil Andornaktályának talán nem okoz gondot a hétvége.

A szüret dandárjában Egerszalókon vasárnap szakítanak időt a hűségesek arra, hogy szemügyre vegyék, mit tudnak a pályán övéik, ha a Füzesabonnyal vetekszenek. Jobban állnak a hazaiak, de nem kezelhetik le Szabó Lászlóékat. Csendben örülnek két fölényes győzelmüknek a verpelétiek. Vinczepap Ferenc játékos-edző azt tartja, majd akkor szóljon róluk a „nóta”, ha a keményebb „diók”, mint például a Gyöngyöshalász is, megroppannak alattuk.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A markaziak (játékosuk a labdával) Nagyrédén lépnek pályára. Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

A nyolcadik forduló párosítása
Szombat, 15.00, játékvezető

Felsőtárkány (1.) – Atkár (13.) Osváth E.
Bélapátfalva (15.) – Pétervására (3.) Borsod m-i jv.
Novaj-Ostoros (9.) – Tarnaleleszi MSE (12.) Orovecz T.
Andornaktálya (6.) – Lőrinci (16.) Viktor F.
Besenyőtelek (11.) – FC Hatvan (2.) Kecskés G.
17.00: Nagyréde (4.) – Markaz (5.) Szolnok m-i jv.
Vasárnap, 15.00, játékvezető
Egerszalók (8.) – Füzesabony (14.) Báder J.
Gyöngyöshalász (10.) – Verpelét (7.) Török D.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!