Sport

2009.10.08. 07:37

Aranyat is hoztak haza a senior Európa Bajnokságról

Jól szerepeltek a XII.Senior Európa Bajnokságon az Egri Senior Úszó-Klub tagjai. A cadizi verseny egyébként is bővelkedett izgalmakban.

HEOL

Az Európa Bajnokságot a spanyolok által „ezüstcsészének” nevezett Cadiz városában rendezték meg.
- Nagyon jól szervezett versenyen vettünk részt, amelyen 1349 klub, 5726 senior úszója indult.  (4049 nő és 1677 férfi.) Az indulók között 90 év felettiek is voltak, akik végigúszták a hosszabb távokat is, bizonyítva az úszásport jelentőségét, hasznosságát az idősebb korúaknál - mondta Szilva Jánosné klubelnök.

A nőknél 97 éves spanyol, 94 éves tolószékkel érkező cseh hölgy a férfiaknál 92 éves svédek, a norvég, német spanyol seniorok is versenyeztek - tudtuk meg.
Érmet szereztek: Európa bajnok váltóban az Ujbuda csapatával versenyző Fábián Béla 4x50m mix. (2 nő, 2 ffi) vegyesváltóban, 50m pillangóban Kiss Ágnes, 2. helyezett 200 háton Lázár Rita, 3. helyezett Szilva Jánosné 400m gyorson, Fábián Béla 100 mellen, 50 mellen és 2 váltóban.

- Nem csak a verseny okozott izgalmakat az úszóinknak, hanem a repülő út alatt elveszett csomagok is, amik végül a visszautazásnál lettek csak meg, vagy például az, hogy Jelencsík Andrásnak az úszószemüvege a pillangóúszásnál a nyakában kötött ki - tette hozzá a klubelnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!