Sport

2009.10.02. 20:57

Az egész országot körbefutja az atléta

Pénteken reggel Mátraszentistvánról rajtolt és délután Szarvaskőbe érve teljesítette 11. etapját Szarvas Mátyás ultraterepfutó.

B. Cs.

A három éve Egerben élő, többszörös magyar bajnok ultraterepfutó szeptember 22. és november 2. között az Országos Kék Kör turistaútvonalon körbefutja az országot. A 43 nap során összesen 2533 kilométert teljesít. Szarvaskő központjában ma Habis László egri polgármester és Kovács Géza sportiskola-igazgató köszöntötte az atlétát, aki Kovács Ádám és Honfi Gábor tájfutók társaságában tette meg a napi utolsó kilométereket. Pénteken 55,7 km-t hagyott maga mögött, közte  sok emelkedővel tarkított szakaszokon. A 2. Országos Kék Kör Futás során még több mint 1900 kilométer vár rá, de ez most nem foglalkoztatja.

– Nem szabad azon gondolkodni, hogy mennyi van hátra – avatott be Szarvas Mátyás a „titokba”. – Fel kell bontani apró szakaszokra a távot és azokon kell túljutni. Ezen elv alapján futok és dolgozom az üzleti életben egyaránt. Nagyon fontos, hogy olyan csapat áll mögöttem, akikre bármikor számíthatok, a kísérőim segítsége elengedhetetlenül szükséges feltétel. Az igazán jó viszont az lenne, ha minden nap két órával többől állna, mert akkor ki is pihenhetném magam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!