Sport

2009.10.28. 15:44

Bloomberg: Gledura Benjamin a világ legtehetségesebbjei között

A 10 éves Gledura Benjamin Európa bajnok sakkozó, utánpótlás úszóbajnokot a világ legtehetségesebb gyerekei közé sorolják.

HEOL

Eger önkormányzata az MTI önkormányzati sajtószolgálatán tette közzé, hogy a világ legtehetségesebb gyerekei közé sorolták Gledura Benjamint.

[caption id="" align="aligncenter" width="350"] Gledura Benjamin. A világ legtehetségesebb gyerekeinek egyike FOTÓ: LÉNÁRT MÁRTON
[/caption]

A sportban kiemelkedő eredményeket elérő egri diákot választották ki, hogy az évente Amerikában megjelenő, tehetséges gyerekeket bemutató Bloomberg News kiadványban Magyarországot képviselje.

A kiadvány  a világ országainak 3 és 10 év közötti talentumait mutatja be fényképes riportban és 1000 szavas cikkében. Az amerikai kiadvány fotóriportere a lakásáról a Bitskey-uszodába és a sakkedzésre is elkíséri Gledura Benjamint. A fiatal sportoló így Eger városát, edzőit, sportoló társait is népszerűsíti világszerte - áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!