Sport

2009.10.30. 21:44

Dobogóra lép az Andornaktálya?

Már feltétlen őszies időjáráshoz kell alkalmazkodniuk a csapatoknak a labdarúgó megyei I. osztály 12. fordulójában. Andornaktályán például esőtől átázott pályára várják a Nagyrédét.

Fesztbaum Béla

– Nyerünk – válaszolt tömören és nemes egyszerűséggel a Nagyréde elleni mérkőzésük kapcsán feltett, a várható történéseket firtató kérdésünkre Molnár Róbert, az Andornaktálya játékos-edzője. – Úgy is készülünk, hogy győzelem esetén léphetünk egyet előre, mégpedig a dobogóra, hiszen három pontot szerezve éppen megelőzhetjük a tabellán soros ellenfelünket. Bár, nálunk Ágó Ferenc aligha játszhat, többnyire sokat tapasztalt játékosokból álló együttesek küzdelmét láthatják majd a nézők. A csütörtöki eső alaposan feláztatta a pályát, így biztosan nem lesz kemény a talaj. Sőt, lehet sár is, de majd dagonyázunk – tett pontot ezzel gondolatai végére Molnár.

– A nem kellő nyári felkészülés után szeretnénk végleg kiegyenesedni, vagyis, győzni megyünk Andornaktályára – mondta Nagy Gábor, a Nagyréde edzője. – Az utóbbi hetekben stabilizáltuk állapotunkat, így bárkivel partiba lehetünk. Majd eldől, hogy mehetünk-e még előbbre, vagy visszacsúszunk. Kellemetlen ellenfél vár ránk, tavaly is megszenvedtünk náluk. A jelenlegi Andornak nekem kissé ismeretlen, de bízom abban, hogy tudunk nyerni – erősítette meg szándékukat a rédei szakvezető.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Az andornaktályaiakat (játékosuk elöl) ezúttal a nagyrédeiek próbálják meg feltartóztatni. Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

A bajnoki táblázatot vezető Felsőtárkány papíron toronymagasan esélyesebb, mint vendége, a Tarnaleleszi Meteor. A végeredmény például attól is függ, hogy mennyire fáradtak már az állandóan idegenbe utazgató lelesziek. Az FC Hatvan jó szereplése némileg meglepő, noha, miért is ne érhetne be Győri Zoltán edző következetes munkája a fiatalokkal. Bélapátfalván az edzőváltást siker követte, ám egy idegenbeli győzelemmel még nem feledtethető a sok hazai gyengélkedés. Az élmezőnybe lopakodott a Gyöngyöshalász, lefelé tart a Markaz. Szoros meccs is lehet az „ütközetből”.

A Pétervására számára fordulópontot jelentett, hogy elvesztette a Felsőtárkány elleni rangadót, így ismét a felfelé kapaszkodás vezérelheti Bukrán Csaba játékos-edzőt és megbotlott együttesét. A Füzesabonynak sok a pótolnivalója. Amennyiben a rapszodikus Verpelét nem ugraszt el újabb három pontot, jól zárhatja a szezont. Az Atkár bármire képes. Novajon számíthatnak arra, hogy nem sietteti majd a tempót a Besenyőtelek, a vendégeknek jól jöhet egy iksz is. A szorgoskodó Egerszalók valóra válthatja reményeit, noha már a sereghajtó Lőrinci sem számít leszakadtnak.

A 12. forduló párosítása
Szombat, 13.30, játékvezető
Verpelét (7.) – Atkár (15.), Szolnok m-i. jv.
Füzesabony (13.) – Pétervására (6.), Ducsai J.
Felsőtárkány (1.) – Tarnaleleszi MSE (12.), Zsákai Zs.
Bélapátfalva (14.) – FC Hatvan (2.), Borsod m-i. jv.
Novaj-Ostoros (8.) – Besenyőtelek (11.), Várallyay M.
Andornaktálya (4.) – Nagyréde (3.), Jávorszky Z.
Vasárnap, 13.30, játékvezető
Egerszalók (10.) – Lőrinci (16.), Szigetvári Zs.
Gyöngyöshalász (5.) – Markaz (9.), Dudás S.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!