Sport

2009.10.12. 15:30

Egerbe jön a Brescia, a Panioniosz és a Sibenik

Rómában hétfőn kisorsolták a 2009/2010-es férfi vízilabda Euroliga utolsó selejtező körének csoportjait.

Fenyves Balázs

Az előző magyar bajnokság ezüstérmese, a ZF-Eger is ebben a szakaszban kapcsolódik be a legrangosabb európai kupa küzdelmeibe. Változás az eddigiekhez képest, hogy a megszokott hatfős csoport helyett csupán négy gárda harcolhat a főtáblát jelentő első két helyért. A sorsolásánál kiemelt egriek a tavalyi LEN-kupa döntős görög Panioniosz GSS Athens, az olasz Brixia Leonessa Brescia, valamint az egy évvel ezelőtti kvalifikációs küzdelmekből már ismert horvát VK Sibenik együttesével kerültek egy négyesbe.

Jó hír, hogy egy év után, október 23–25. között ismét a Bitskey-uszoda adhat otthont a csoportküzdelmeknek.
– Nagyon örülünk, hogy újra itthon játszhatunk, mondani sem kell, hogy ez mekkora előny – beszélt a kedvező helyszínválasztásról dr. Halmos R. Péter, az egriek ügyvezetője, aki portálunktól értesült a sorsolásról. – Úgy gondolom, hogy tovább kell jutnunk a csoportunkból, bár most még nem tudom megmondani, hogy milyen erősséget képviselnek ellenfeleink. A hazai környezet azonban nagy segítséget nyújthat nekünk, hogy újra kiharcoljuk a főtáblára kerülést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!