Sport

2009.10.02. 17:37

Egri vendég lesz a Ferencváros

A Régió-kupa mérkőzés miatt kéthetes szünetet követően játszanak ismét bajnoki pontokért NB III-as labdarúgó-csapataink. A Mátra-csoport hetedik fordulójában az Egri FC az FTC II. gárdáját fogadja.

Sike Károly

Labdarúgó NB III., Mátra-csoport, a hetedik forduló mérkőzései:
Egri FC (7.) – Ferecvárosi TC II. (10.)
Eger, stadion, szombat, 13.00. V.: Dolnegó B.
A fővárosiak kérésére az általános kezdési időponttól korábban, már 13 órakor elhangzik a játékvezető kezdő sípjele. A zöld-fehérek eddigi három idegenbeli mérkőzésükön még pontot sem szereztek, míg az egriek hazai környezetben veretlenek. A klubvezetés döntése értelmében a mérkőzést a diákok és a nők ingyenesen tekinthetik meg.

– Nagyon szeretnénk győzni. A Ferencváros ellen játszani – legyen az bármelyik csapat –, mindig különös pikantériával bír – fogalmazott László István, az egriek edzője. – A számos fiatal játékost felvonultató FTC II. – hozzánk hasonlóan – inkább a kombinatív futball híve, a legutóbbi, Gyöngyös elleni mérkőzésen is bebizonyosodott, a párharcokat nem viseli túl jól a gárda. Bár a ferencvárosiak idegenben eddig nem vitézkedtek, bármikor kijöhet számukra a lépés, ami megtörheti rossz sorozatukat. Mindent megteszünk azért, hogy ez ne ezúttal történjen.
A várható kezdőcsapat: Botló – Debreczeni, Káposzta, Jeney, Szűcs Á. –  Siróczki, Gáspár R., Busai B., Mundi (Érsek M.) – Vígh F., Balogh B. Sérült: Romhányi. Eltiltott: Zsarnai.

Hevesi LSC Ro-Geo Global (9.) – RAFC (12.)
Heves, szombat, 14.30. V.: Kovács T.
A fővárosiak eddigi pontjaikat kizárólag saját környezetben gyűjtögették, míg az újonc hevesiek egyik nagy erőssége a hazai pálya, ahol idén még nem találtak legyőzőre Besenyei Zsolték.

– Ahhoz, hogy céljainkat elérjük, s végül stabil középcsapattá váljunk, a RAFC ellen kötelező a hazai győzelem – válaszolt érdeklődésünkre Balázs Tihamér, a hevesiek edzője. – De mint tudjuk, az ilyen mérkőzések a legnehezebbek, biztos vagyok benne, hogy nagy erőket kell mozgósítani a siker érdekében. Rendkívül kiegyenlített a mezőny, nincs olyan gárda a csoportban, amelyet egy kézlegyintéssel el lehetne intézni. Ezzel együtt bízom abban, hogy gólerős játékosaink révén 1–2 találatot szerezve itthon tartjuk a pontokat.
A várható kezdőcsapat: Nagy D. (Éles) – Somodi, Jakab, Nász (Kovács Cs.), Nagy P. – Urbán, Kóczián (Molnár Z.), Besenyei Zs., Nagy L. – Szamosi, Besenyei F. Sérült: Vámosi, Mészáros. Eltiltott: –.

A további párosítás

Szombat, 14.30: Dunakeszi – Jászberény.

Vasárnap, 14.30: Balmazújváros – Püspökladány, Tura – Balassagyarmat, Ózd – Maglód.

Gyöngyösi AK-Ytong (6.) – Putnok VSE (2.)
Gyöngyös, Kömlei spt., vasárnap, 14.30. V.: Fenyvesi Sz.
Az Albert-stadionban aratott bravúros győzelmet követően, vasárnap a még veretlen Putnok érkezik a gyöngyösiekhez. A mátraaljaiak egy újabb sikerrel, szerencsés esetben akár a dobogóra is felkapaszkodhatnak.

– Az itthoni mérkőzéseinket nyerni kell. A hazai találkozókon rendre jó teljesítményre vagyunk képesek, ami feltétlen bizakodásra ad okot – kezdte szavait Majzik Zoltán, a gyöngyösiek edzője. – A putnokiak nagyon jól erősítettek a nyáron, kiváló ellenféllel szemben kell eredményesnek lennünk. Sikerült hasznosan eltölteni az elmúlt két hetet, kellően felkészültnek érzem a csapatot. A rangadó jellegű találkozó fordulópont lehet a számunkra, hiszen egy esetleges győzelem rendkívül előkelő pozíciót is érhet.
A várható kezdőcsapat: Szén L. – Nagy Á., Nagy D., Szilágyi N., Juhász B. – Tari Z. – Kovács Á., Takács, Csatlós, Huszár – Molnár B. Sérült: Gömöri, Soltész, Kálmán J., Tóth T. Eltiltott: –.

Vasárnap, 14.30: Balmazújváros – Püspökladány, Tura – Balassagyarmat, Ózd – Maglód. A Heves és a Gyöngyös legyőzte a ferencvárosi Men Yangékat (középen). Most az Egri FC számára adott a lehetőség ugyanerre. Fotó: Lénárt Márton -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!