Sport

2009.10.10. 23:37

Ehhez kicsi a körcsarnok

Az egri shotokan világbajnokságon nyolc órán tartottak a formagyakorlatok, a küzdelmek csak azután kezdődtek.

B. Cs.

A fénycsöveken nehézkes lenne lógni, így csupán a mennyezett úszta meg azt embertömeget, amely ma ellepte az egri körcsarnokot. A tavalyi franciaországi shotokan karate világbajnokság 830 fős mezőnyét is meghaladó, 960 nevezőt számláló indulók és a kísérők teljesen megtöltötték a küzdőteret és a lelátót.

A 17. SKDUN Funakoshi Gichin vb-n és a 2. SKDUN Kohai Nemzetközi-kupán délelőtt 9 órás kezdést követőem hat tatamin zajlottak a formagyakorlatok. Mivel a katák bemutatása egészen az esti órákig elhúzódott, a küzdelmekre kíváncsiaknak nagyon kitartóknak kellett lenni. A Juhász Ferenc vezette szervezői stáb tagjai ugyan becsülettel végezték a munkájukat, arra aligha számítottak, hogy ennyien érkeznek a viadalra.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A katák előadása nagy összpontosítást és figyelmet igényel. Ezeknek nem voltak híján az indulók. FOTÓ: LÉNÁRT MÁRTON.
[/caption]

A csarnok egyértelműen kicsinek bizonyult, szerencsére azonban ez a nyújtott teljesítményekre nem nyomta rá a bélyegét. A vasárnapi folytatásban a csapatversenyek és a döntők jelentek kihívást a karatékáknak, a házigazdáknak pedig a nép „kezelése”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!