Sport

2009.10.18. 16:59

Erejüket és szépségüket is összemérik az ökölvívó nők

Október utolsó három napjában Szilvásvárad ad otthont hazánk idei Női Ökölvívó Országos Junior és Felnőtt Bajnokságának.

HEOL

- A rendezvényt kiemelt eseményként kezeli a sportági szakszövetség is, mivel a londoni olimpia magasabb elvárásokat támaszt a versenyzőkkel szemben - tudtuk meg Erdélyi Mihálytól, a Heves Megyei Ökölvívó Szakszövetség elnökétől. A londoni ötkarikás játékokon első ízben indulnak női ökölvívók három súlycsoportban, ugyanakkor a junior korosztály is képviselteti majd magát. Addig is a szilvásváradi viadalon mintegy husznöt egyesület száz női versenyzője mutathatja meg, hogyan lehet nőként is felkészülten szerepelni a szorítóban.

A háromnapos rendezvény során az indulók nemcsak a harcias, de a nőies énjüket is megmutathatják, ugyanis idén először megválasztják a Női Magyar Bajnokság legszebb versenyzőjét is. A bajnokság szakmai színvonalát olyan sportolók részvétele is mutatja, mint Csík Mónika, Ducza Anita és Kovács Mária világ- és Európa-bajnokok, illetve helyezettek és trónkövetelő ifjú társaik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!